Enerji tasarrufu çalışmaları ile sürdürülebilir gelecek için karbon salınımını azaltmaya yönelik çalışmalara imza atan Prysmian Group, temiz enerji çözümleri ile “Arena del Futuro” projesinde yer alacak. A35 Brebemi-Aleatica otoyolu, ABB, Electreon, FIAMM Energy Technology, IVECO, IVECO Bus, Mapei, Pizzarotti, Politecnico di Milano, Stellantis, TIM, Roma Tre Üniversitesi ve Parma Üniversitesi’nin de dâhil olduğu “Arena del Futuro” projesi konsorsiyumu, temassız dinamik indüktif şarj kullanılarak elektrikli araç, otobüs ve ticari araçları çalıştıracak teknolojilerin etkisini ve verimliliğini kanıtlamak üzere önümüzdeki aylarda bir arada çalışacak.

“SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ ODAĞIMIZA ALIYORUZ” 

Türk Prysmian Kablo’nun CEO’su Ülkü Özcan, “Prysmian Group’un imzasını taşıyan bu proje, gezegenimizin geleceği için benzersiz bir devrim niteliği taşıyor. Biz de bu büyük grubun bir parçası Türk Prysmian olarak, sürdürülebilirliği odağına alan ve gelecek nesiller için daha yaşanabilir bir dünya bırakmayı hedefleyen tüm projeleri destekliyor; ‘Türkiye’yi Sürdürülebilir Yarınlara Bağlıyoruz’ sözümüzün arkasında durarak, yeni projeler geliştirmeye devam ediyoruz.” dedi. 

“ARAÇLAR SIFIR EMİSYONLU HAREKETLİLİĞİ AMAÇLIYOR”

Prysmian Group’un MEAT Bölge CEO’su Cinzia Farisè ise, “Dünyada ilk kez, prestijli üniversiteler ve kuruluşlar tarafından desteklenen ve uluslararası önemli endüstriyel şirketlerin katılımı ile hayata geçirilmeye hazırlanan bu proje, karbon nötrlüğüne ulaşmak için insanların, hayvanların ve hareket halindeki diğer tüm nesnelerin karayollarında sıfır emisyonlu hareketliliğini amaçlıyor. Yeşil enerjinin herkes için erişilebilir olması gerektiği misyonuyla hareket eden Prysmian Group olarak karbon nötrlüğüne ulaşmak için imza atılan ‘Arena del Futuro’ projesinin heyecanını yaşıyoruz” şeklinde konuştu.