Yeni yatırımıyla ilgili bilgi veren Pnösan Grup Marka İletişim Uzmanı Nida Şahin, enerji verimliliği konusuna vurgu yaptı. Şahin, “Basınçları düşürüp, proses verimliliği ve güvenliği için stabil hale getirmek isteyen endüstriyel kuruluşlar buhar basınç düşürücülere gereksinim duyuyor. Pnösan olarak yeni yatırımımız ve üretimimiz olan buhar basınç düşürücüler ile enerji verimliliği konusuna nokta atışı atmayı planladık.” dedi. 

Fabrikanızda enerji verimliliği için nasıl çalışmalar gerçekleştiriyorsunuz? Enerji yönetim sisteminiz hakkında bilgi verebilir misiniz?

Pnosan Group ürün ve ürün grupları, uygulanan testler sayesinde ISO standartlarını karşıladıklarında, eski ve klasik sistemler yüzünden kullanılan gereksiz enerjinin yerini enerji verimliliği kontrolüne bırakmanızı sağlarlar. Bir ürünün üretimine başlamadan önce, tüm ekip bir araya geliyor ve ürünün pazardaki konumunu, satış adetlerini inceliyoruz. İnceleme tam anlamıyla bittikten sonra, üretimi kararı aşamasında, piyasa koşullarında bu ürünü, hangi sektörlere verebileceğimizi netleştiriyoruz. Tüm bu sürecin ardından, pazar araştırmasına tarafına geçiyoruz. Bu noktada ürünün bizim alanımızdaki önemine ve spesifik özelliklerine yöneliyoruz ve ilk değerlendirmemizi yaparken bu kriterleri göz önünde bulundurmak bizim için büyük bir önem ve ciddiyet taşıyor. Ekibimizle geçmişten bugüne kadar edindiğimiz tecrübeyi de arkamıza alarak bir maliyet hesaplaması yapıyoruz. Tüm bu söylediklerimize ek olarak, ürünlerimizin proses hatlarında sağlayacağı ‘’fayda’’ bizim önceliğimiz hale gelmiş durumda, bu sebeple de ürünlerimizin çalışma şartları, enerji tasarrufu yapmanıza yardımcı oluyor.

Ürettiğiniz ürünlerde enerji verimliliği kavramı nasıl bir rol oynuyor? Enerji verimliliği sağlayan ürünlerinizi anlatabilir misiniz?

Endüstri sektöründe, maliyet ve zaman bakımından avantaj kazanmak için, akışkanlar yüksek basınçlı hatlarla transfer edilirler. Daha sonra, kullanım yerlerine bağlı olarak bu basınçları düşürüp, proses verimliliği ve güvenliği için stabil hale getirmek gerekmektedir. Bu sebeple de endüstriyel kuruluşlar buhar basınç düşürücülere gereksinim duymaktadır. Biz de yeni yatırımımız ve üretimimiz olan buhar basınç düşürücüler ile ‘’ enerji verimliliği ‘’ konusuna nokta atışı atmayı planladık. 

Temmuz 2020’de start verdiğiniz yeni projenizi anlatabilir misiniz? Basınç düşürücü vanalar ile hangi sektörleri ve uygulamaları hedefliyorsunuz?

PNOSAN Group olarak, 2020 sonu ve 2021 başlangıcı için planımız pandemi şartlarına rağmen yatırım süreçlerine devam edebilmektir. Covid-19 salgını ile gerek ekip arkadaşlarımız gerekse müşterilerimizin sağlığına gösterdiğimiz hassasiyetten kaynaklı, çalışmalarımızı biraz erteleme kararı almıştık, ancak Temmuz ayı başı itibariyle yatırım projelerimize start vermiş bulunuyoruz. Bizler için süreç tüm olumsuzluklara rağmen güzel ilerliyor, bu ilerlemenin devamı için buna uygun şekilde çalışmaya devam ediyoruz.