Kayseri'de, ASPİLSAN Enerji AŞ ile Güney Kore firması Top Battery Co. Ltd. arasında önemli bir anlaşma gerçekleştirildi. Li-iyon Pil Hücresi Üretim Tesisi Projesi kapsamında imzalanan teknoloji transferi sözleşmesi ile sektörde önemli bir adım atıldı. Tören, ASPİLSAN’ın Kayseri’de bulunan Enerji Tesisleri’nde düzenlendi. 

“LİTYUM İYON, PETROL GİBİ OLACAK”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren ASPİLSAN Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. İsmail Hakkı Doğankaya, tarihi bir gün yaşadıklarının altını çizerek görüşlerini şu sözlerle açıkladı: “Lityum iyon, petrol gibi olacak. Dünya üzerindeki bazı ülkeler petrol kullanımını sonlandırmaya hazırlanıyor. Pil ve batarya teknolojileri gelecekte yaşamamıza daha çok girecek. Bu konuda öncü olmaktan gurur duyuyorum. Biz, bu ürün ve buna benzer enerji ürünlerinin tasarımını yapmayı hedefliyoruz. Gençlerimiz, üniversitelilerimiz bu inanca sahipler. İnanıyorum biz en iyisini tasarlayabileceğiz."

“TEKNOLOJİ ARTIK DOĞUDAN YÜKSELİYOR” 

ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Ferhat Özsoy, konuyla ilgili açıklama gerçekleştirdi. “Yaklaşık 40 yıl önce Kayserili hemşerilerin bağış ve destekleriyle kuruldu şirket. Bugün ise önemli bir aşamayı daha geri bıraktık. 1981 yılında Alman dostlarımızla başladığımız teknoloji transferine bugünden itibaren Güney Kore ile devam ediyoruz. Teknolojinin sadece batıdan değil, doğudan da yükseldiğine dair önemli bir işaret bu.” dedi.