HT Solar, Çin devletine ait olan tek güneş paneli üreticisi. Yılda 1 GW üretim kapasitesi bulunan HT Solar, İstanbul Tuzla’da bulunan fabrikasında çalışmalarına devam ediyor. Firma 2020 yılının ilk 10 ayı içerisinde sadece Amerika’ya 300 MW’tan fazla güneş paneli tedariki sağladı. Bu sayede Türkiye’den Amerika’ya en fazla güneş paneli ihraç eden firma olarak önce çıktı. Çözüm ortağı olduğu projeler arasında ise iki GES bulunuyor. Birincisi, Oregon’da hayat bulan 15.33 MWp kurulu gücüne sahip projeye 375W Monokristal güneş panelleri teslim edildi. İkincisi ise Maryland’de devreye alınan 26.78 MWp güce sahip projedir. Bu proje için 380W Monokristal güneş panelleri üretildi. 

“ÜRETİM KAPASİTEMİZİN YARISINI AMERİKA’YA AYIRIYORUZ”

İhracat çalışmalarıyla ilgili bilgi veren HT Solar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Ahmet Beler, Amerika’nın kendileri için en büyük Pazar olduğunun altını çizerek kapasitelerinin yüzde 50’sini buraya ayırdıkları belirtti. Beler, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Ürün yelpazemizde farklı özelliklere sahip güneş panelleri yer alıyor. Güneş enerjisine olan talep ve kullanım oranları artıyor. Bu artışa paralel olarak üretim hattımızı 158,75 mm’lik hücrelerle üretim yapılmasına uygun hale getirdik” dedik. 

“YENİ YATIRIMIMIZLA DAHA YÜKSEK PANEL ÜRETECEĞİZ”  

Hayata geçirdikleri yeni yatırımla birlikte daha yüksek verimli panellerin üretimine geçeceklerinin altını çizen Beler, “2021 yılı başından itibaren 166mm hücrelerle ve Multi busbar (MBB) olarak adlandırılan panellerin üretimine başlayacağız. Yeni yatırımlarımızın bir sonucu olarak hem üretim kapasitemizi artıracağız hem de global projelere daha fazla panel tedariki sağlayacağız. Türkiye’de güneş projelerinin yüzde 36,2’sinde de çözüm ortağı yer aldık. İç pazarda 2020 yılı sonunda 250 MW sevkiyat hedefliyoruz." dedi.