DERYA KUMTEPE -  Ford Otosan, 2019 Sürdürülebilirlik Raporu’nu kamuoyu ile paylaştı. Rapora göre dünya çapında rekabet gücünü ve verimliliğini artıran uygulamalar değerlendirildi ve kurum içi girişimcilik ile toplumu odağına alarak hayata geçirdiği projeler ele alındı. 

“DİJİTAL DÖNÜŞÜM SÜREÇLERİNE ODAKLANDIK”

Ford Otosan, Global Reporting Initiative (GRI) tarafından yayınlanan GRI Standartları’nın (GRI Standards) “temel” (core) ilkeleri doğrultusunda hazırladığı 1 Ocak – 31 Aralık 2019 tarihleri arasındaki dönemi kapsayan 2019 yılı Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı. Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Türkiye’nin en çok tercih edilen sanayi şirketi olma vizyonuna ulaşmak amacıyla sürdürülebilirlik yöntemini güçlendirdiklerini belirtti. Yenigün, yapılan çalışmaları şu sözlerle anlattı. “Dijital dönüşüm, inovasyon ve yalınlaşma süreçlerine odaklandık. Bu kapsamda kurum içi girişimcilik ve inovasyonu firmamızın tüm birimlerine yaymak için çalıştık. Büyük veriyi kullanarak hem üretim süreçlerimizde daha fazla verimlilik sağladık hem de üretim faaliyetlerimizden kaynaklı çevresel performansımızı geliştirdik. Ayrıca iş süreçlerimizde daha çevik çalışma şeklini benimsiyor ve daha verimli hareket ediyoruz. Hiyerarşiyi yok ediyoruz. Özellikle sektörde kadın ve erkek eşitliğini sağlamak amacıyla önemli adımlar atıyoruz. Otomotiv sektöründe kadın istihdamında lider konumdayız. Çalışma arkadaşlarımızın emekleriyle yenilikçi projeler geliştirerek hedeflerimize ulaşıyoruz.” dedi. 

“YENİLENEBİLİR ENERJİYE YATIRIM YAPIYORUZ”

Enerji ihtiyacını karşılamak ve enerji verimliliği sağlamak amacıyla yatırım yaptıklarını belirten Yenigün, projelerini şu sözlerle anlattı. “Ford Otosan olarak enerji tüketimini ve sera gazı salınımını azaltmayı hedefliyoruz. Bu amacımıza ulaşabilmek için enerji verimliliği projeleri geliştiriyoruz ve yenilenebilir enerjiye yatırım gerçekleştiriyoruz.  Gölcük ve Sancaktepe’de bulunan üretim tesislerimizin dış cephesinde ‘Solarwall’ sistemi bulunuyor. Isıtma, soğutma ve havalandırma için güneş ışınlarını kullanıyoruz. Ayrıca, Gölcük Fabrikamızda yedi rüzgâr türbini kurduk. Bu sayede fabrikanın tükettiği enerjiyi yenilenebilir enerji kaynaklarından üretiyoruz. Aydınlatma konusunda ise LED dönüşümlere odaklandık ve 2019 yılında ‘Suntracker’ sistemleriyle güneşten gelen ışığı atölyelerini aydınlatmak için kullanmaya başladı.