Ordu’nun Çaybaşı ilçesinde Katı Atık Düzenli Depolama ve Enerji Üretim Tesisi üretime başladı. Tesis her gün 260 ton atık depoluyor, depoladığı atıkları da enerjiye dönüştürüyor. Bu proje kapsamında günlük 7 bin hanenin enerji ihtiyacına cevap veriliyor. Tesisin hedefi zaman içerisinde 30 bin hanenin enerji ihtiyacını karşılamak. 

“ÇÖPÜ EKONOMİK DEĞERE DÖNÜŞTÜRDÜK”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, “Çöpü ekonomik bir kazanç haline getirdik. Bu proje ile hem şehrimizin hem de belediyemizin enerji ihtiyacına katkı sağlayacağız. Ayrıca çevreye uyumlu ve doğa dostu bir enerji kaynağı kullanıyoruz. Çünkü burada herhangi bir sera gazı salımı olmadan, sıfır karbonmonoksit çıkışıyla gazı tamamen yakabilen bir tesisimiz bulunuyor. Belediye olarak sadece atık toplamayı görev edinmedik. Aynı zamanda o atığı enerjiye dönüştürme sorumluluğunu da aldık.” dedi.  (AA)

“DOĞAYA ZARAR VERMEDEN ÜRETİM YAPIYORUZ”

Konuyla ilgili bilgi veren Çaybaşı Belediye Başkanı Hüseyin Semiz, "Buradaki enerji üretimi hakikaten ülkemizin ve şehrimizin ekonomisine ciddi katkı sağlamış olacak. İlçemizdeki enerji üretimi tesisimizde yüzde 1 oranında bile doğaya zararlı bir salım bulunmuyor ve arıtma sistemleri tam anlamıyla faaliyette." dedi.