Yenilenebilir enerji alanında yeni bir oyuncu olma yolunda emin adımlarla ilerleyen okyanus dalgaları, araştırmacıların geliştirdiği çift türbinli sistemle önemli bir güce dönüşecek. Applied Energy adlı dergide yayımlanan ve Han Xiao (Beihang University) tarafından kaleme alınmış bulunan makaleye göre, söz konusu teknolojiyi mümkün kılan bir inovasyonu ortaya konuldu.

YENİ BİR TEKNOLOJİ ORTAYA ÇIKMAK ÜZERE     

Avustralya’daki Royal Melbourne Institute of Terchnology mühendisleri ile Çin'in Beihang Üniversitesi araştırmacıları gerçekleştirdiği iş birliği kapsamında önemli bir proje üzerinde çalışıyor. Çalışmalar, dalga hareketlerini ekonomik bir yöntemle enerjiye dönüştürebilecek teknolojiyi ortaya koymak üzere. 

“GÜVENİLİR BİR KAYNAK OLACAK”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Araştırma ekibinin başı Profesör Xu Wang, “Dalga enerjisi temiz ve yenilenebilir enerji kaynağı olarak oldukça güvenilir. Rüzgar ve güneş enerjisi yenilenebilir enerji sektörünü domine ediyor. Gücü ise coğrafi bölgeye göre farklılık gösteriyor. Bu iki kaynağın gücü yıl boyunca yüzde 20-30’u kadar kullanılabiliyor. Oysa dalga enerjisi bir yıllık sürenin ortalama yüzde 90'ı kadar süre kullanılabiliyor. Elimizde bulunan prototip bugüne kadar dalga enerjisinin kullanımına engel olan teknik sorunların önüne geçmiş durumda. Biraz daha geliştirildiği takdirde bu teknoloji sayesinde yepyeni bir ekonomik, temiz ve yenilenebilir enerji kaynağının avantajları insanlığa sunulacak” dedi.