Çalık Enerji, daha iyi ve sürdürülebilir bir gelecek yaratma hedefiyle proje geliştirmeye devam ediyor. Çalık Enerji son olarak projelerine “Enerjik Okullar Sosyal Sorumluluk Projesi”ni de ekledi. Proje kapsamında okulların kendi enerjisini üretmesi destekleniyor, yenilenebilir enerji kaynakları konusunda öğrenciler bilgi sahibi oluyor ve farkındalık artırılıyor.  Enerjik Okullar Sosyal Sorumluluk Projesi’nin ilk ayağı Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinasyonunda Amasya’da başlatıldı. Projeyle ilgili fizibilite çalışmaları 1 yıl sürdü.  Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından teknik ve fiziki şartları uygun bulunan Şehit Gültekin Tırpan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bahçesine kurulan 12 KWp kapasiteli güneş enerji panelleri sayesinde, okul bundan böyle enerjisinin büyük kısmını kendisi üretecek. 

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİYLE MÜCADELE EDEN OKULLAR FARKINDALIK SAĞLAYACAK 

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Çalık Enerji Genel Müdürü Onur Yücekal, “Enerjik Okullar Projesi’nin ilk adımının Amasya’da atılmasından dolayı memnuniyet duyuyoruz. Çalık Enerji olarak sürdürülebilirlik stratejimizi sosyal, çevresel ve finansal olmak üzere üç konu üzerine kurguladık. Hayata geçireceğimiz sosyal sorumluluk projesinin üç bileşeni de içermesini istedik. Kendi enerjisini üreten, finansal sürdürülebilirliğini sağlayan, yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanan bir okul olmasını hayal ettik. Özellikle de öğrencilere sürdürülebilirliğin önemini somut olarak gösterebilmesini ve gerekli farkındalığı küçük yaşta anlamalarını amaçladık. Türkiye’de ve farklı bölgelerde daha iyi bir gelecek inşa etmek için çalışıyoruz. Bu çalışmaları da sosyal sorumluluk projesine taşımaktan dolayı mutluyuz.” dedi.  

TESİSAT VE İKLİMLENDİRME KONULARI SİMÜLATÖRLERLE ÖĞRENİLECEK  

Proje ortaklarından Mitsubishi Corporation Türkiye, Tokyo’da bulunan global Kurumsal Sosyal Sorumluluk Katılım Fonu’ndan aldığı bütçe ile projelerinin bir parçası olarak Şehit Gültekin Tırpan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne Tesisat ve İklimlendirme Teknolojisi Atölyesi kurdu. Mitsubishi Corporation Türkiye Genel Müdürü Kazuo Inada, konuyla ilgili şu açıklamayı gerçekleştirdi: “Çalık Enerji ile beraber sosyal sorumluluk projesinin bir parçası olduğumuzdan dolayı mutluyuz. Bu proje ile gençlerin eğitimine, yenilenebilir enerji kaynaklarının geliştirilmesi katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Gençleri her zaman desteklemek istiyoruz. Hayata geçirdiğimiz sosyal sorumluluk projelerimizle Türkiye'ye ve Türk toplumuna katkı sağlamayı hedefliyoruz.” 
 

MAXXEN VE HİTHİUM’DAN BÜYÜK ADIM MAXXEN VE HİTHİUM’DAN BÜYÜK ADIM