Güneş ve rüzgâr enerjisi başta olmak üzere yenilenebilir enerji kaynakları üzerine mühendislik, tedarik ve projelendirme hizmetleri sunan Göktekin Enerji ile meyve suyu, enerji içecekleri, süt, gazlı ve gazsız içecekler üretiminde dünya çapında faaliyet gösteren Oğuz Gıda çatı tipi güneş enerji santrali yapımı için el sıkıştı. Göktekin Enerji Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri Satış Müdürü Hüseyin E. Erdoğdu ile Oğuz Gıda Genel Müdürü Osman Oğuz’un imzalarıyla resmi olarak başlatılan proje tamamladığında 7.802 kWp kurulu güce ulaşacak. 

“19 BİNİN ÜZERİNDE GÜNEŞ PANELİ KULLANILACAK” 

Oğuz Gıda’nın Adana tesisi için 4.274 kWp, Ereğli tesisi için 1.944 kWp gücünde yapılacak olan iki santrale ek olarak grup bünyesinde yer alan Adana’daki Starkon Gıda için de 1.584 kWp gücünde bir santral kurulacak. Projede üretimi Türkiye’de yapılan Çin Devleti menşeli HT-SAAE markalı güneş panelleri tercih edilirken invertör olarak Huawei’nin ürünleri kullanılacak.  Proje kapsamında 19.500’ün üzerinde güneş panelinin kullanılacağı tesisler, kendi enerjilerini üretmenin yanı sıra doğaya da olumlu yönde katkı sağlayacak. GES kurulumu tamamlanan Oğuz Gıda tesislerinin yıllık yaklaşık 4.893.973 kg sera gazı salınımını engellemesi öngörülüyor. 

238 MW RES PROJESİNİ TAMAMLAMAYI HEDEFLİYOR 

Göktekin Enerji 2021 yılında da yaptığı yeni anlaşmalar ile çatı üzeri güneş enerji santrali projelerine hızlı bir şekilde devam ediyor. Göktekin Enerji, güneşin yanı sıra rüzgâr enerjisi alanında da ciddi çalışmalar gerçekleştiriyor. Göktekin Enerji, 2022 sonunda sekiz ilde toplam 283 MW’ı bulan RES projelerini tamamlamayı planlıyor.