MAXXEN VE HİTHİUM’DAN BÜYÜK ADIM MAXXEN VE HİTHİUM’DAN BÜYÜK ADIM

OEDAŞ, elektrik dağıtım sektörünün ilk Sürdürülebilirlik Raporu’nu hazırladı ve yayımladı. Raporla ilgili açıklama gerçekleştiren OEDAŞ Genel Müdürü Fuat Celepci, “Yatırımlarımıza devam ederken diğer yandan daha iyi bir gelecek için ve yeni dünyanın şirketi olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ar-Ge çalışmalarımız ve projelerimiz ile Türkiye’nin akıllı sistemler yolculuğundaki yerimizi alıyoruz. Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (OEDAŞ) olarak “1. Sürdürülebilirlik Raporu’nu kamuoyu ile paylaştık. Çevresel, sosyal ve yönetişimsel (ÇSY) performans değerlerimizi sunduk. Rapor aynı zamanda, Türkiye genelinde faaliyet gösteren 21 elektrik dağıtım hizmeti şirketi arasında da ilk olma özelliğini taşıyor.” dedi. 

 “MÜKEMMEL İŞ MODELİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KATMA DEĞERE ODAKLANIYORUZ”

Celepci, görüşlerini şu sözlerle aktarmaya devam etti: “OEDAŞ olarak iş planımızın en önemli iki hedefini, sektörümüz için mükemmel bir iş modeli teşkil etmek ve sürdürülebilir katma değer üretmek oluşturuyor. Bu yaklaşımla sürdürülebilirlik çalışmalarımız dahilinde şirket faaliyetlerimiz üzerinde etkisi bulunan öncelikli konuları tespit ettik. Bunu yaparken de değer zinciri üzerinde risk ve fırsat üretme potansiyelini, paydaşlarımızın konuya yönelik beklenti düzeyini göz önünde bulundurduk. Tüm bu çalışmalarımız neticesinde sektörümüzün ilk sürdürülebilirlik raporunu yayımlamaktan mutluluk duyuyoruz”  

BİR YILDA 460 MİLYON TL DEĞERİNDE YATIRIM GERÇEKLEŞTİRDİK

OEDAŞ, 2020 yılında ÇSY odaklı faaliyetlerine yer verdiği raporda, yüzde 100 kesintisiz elektrik dağıtımını gerçekleştiren bir şirket olma amacıyla yatırımlarını sürdürüyor. Rapora göre 2020 yıl sonu itibarıyla yaklaşık 1,89 milyon aboneye elektrik dağıtım hizmeti ulaştırıldı. Beş şehirde gerçekleştirilen yatırımların toplam tutarı ise 460 milyon TL oldu.  Raporda ayrıca, OEDAŞ’ın 2017 yılından 2020 yılının sonuna kadar 3.200 km enerji nakil hattını yer altına aldığı, 2025 yılına kadar ise yaklaşık 9.800 km hattın yer altına alınmasının planlandığı belirtildi. OEDAŞ yalnızca 2020 yılında; 372 km yeraltı, 258 km havai olmak üzere toplamda 630 km şehir şebekesi, 256 km enerji nakil hattı, 650 km köy şebekesi ve 206 km aydınlatma şebekesi yatırımı gerçekleştirdi.