Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinin elektrik dağıtım hizmetini sağlayan Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (OEDAŞ), iklim krizi ile mücadele konusunda çalışmalarına devam ediyor. OEDAŞ, karbon ayak izini hesaplayan ve doğrulatan tek elektrik dağıtım şirketi olmuştu. 2020 yılında yayımladığı ilk CDP (Carbon Disclosure Project) raporuyla da Türkiye 60 firmasından biri olmaya hak kazanmıştı. OEDAŞ şimdi ise 2021 yılında yayınladığı CDP iklim değişikliği raporu ile “D” olan skorunu “B”ye yükseltti. Bu skora ek olarak CDP’nin ‘Tedarikçi İlişkileri Derecelendirmesi’ (Supplier Engagement Rating) SER’de “A” derecesini elde etti. 

“HİZMETLERİMİZİ DÜŞÜK KARBON AYAK İZİYLE SUNMAYA GAYRET EDİYORUZ”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, “İklim krizi ile mücadele kapsamında enerji dönüşümü kritik rol üstleniyor. OEDAŞ olarak biz de bu dönüşümdeki kritik rolümüzün bilinciyle hareket ediyoruz. Avrupa Yeşil Mutabakatı’na paralel olarak çevre politikaları uyguluyoruz. Bu anlayışla sağladığımız hizmetleri en düşük çevre etkisi ve karbon ayak izi ile gerçekleştirecek şekilde sunmaya gayret ediyoruz. Tüm paydaşlarımızı da bu sürecin bir parçası haline getiriyoruz. Bu çalışmalarımız neticesinde değer zinciri değerlendirmesinde elde ettiğimiz A skoru ile de bu alanda ülkemizin öncü şirketlerinden biri olduk. Bunun yanı sıra dünyanın en yaygın çevre girişimlerinden biri olan CDP’nin iklim değişikliği derecelendirmesinde yalnızca bir yıl gibi kısa sürede notumuzu “B”ye yükselttik. Bundan sonra değer zinciri skorumuzu korumayı ve iklim değişikliği skorumuzu da A seviyesine taşımayı hedefliyoruz. Çevre bilincinin geliştirilmesini, çevre ve doğal kaynakların korunmasını temel alan politikalarımızla hedefimize ulaşacağımıza inanıyoruz” dedi. 

ÇALIŞANLARA ÖZEL ÇEVRE EĞITIMLERI 

Sera gazı emisyonlarını ve iklim değişikliği stratejilerini içeren CDP raporlarını hazırlayan OEDAŞ, bu süreçte aynı zamanda çevre ve toplum sağlığına ilişkin farkındalık eğitimleri de düzenliyor. Pandemi dolayısıyla uzaktan eğitim olarak planlanan eğitimlerde OEDAŞ çalışanlarına küresel ısınma, iklim değişikliğinin nedenleri gibi konularda bilgi veriyor.

İSTANBUL’UN EN BÜYÜK GES PROJESİ İSTANBUL’UN EN BÜYÜK GES PROJESİ