Nestlé, iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında birçok projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. 2025 yılına kadar tüm fabrikalarında yüzde 100 yenilenebilir enerjiye geçecek ve tarımsal sera gazı emisyonunu azaltmak amacıyla onarıcı tarımı yaygınlaştıracak. İklim değişikliğiyle mücadele kapsamında yatırım hedeflerini belirleyen Nestlé, 5 yıl içerisinde 3.2 milyar İsviçre Frangı yatırım yapacak. 

“GIDA İSRAFININ ÖNÜNE GEÇİYORUZ”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Nestlé Türkiye CEO’su Ansgar Bornemann “Türkiye’de bugüne kadar karbon ayak izimizi yüzde 18 oranında azalttık, 130 bin ağacın bir yılda oksijene çevirebileceği miktarda karbon salımını önledik. Biliyoruz ki, iklim değişikliğiyle mücadele bekleyemez, biz de beklemeyeceğiz. 2050 yılına kadar sera gazı etkimizi sıfıra indirme taahhüdümüze ulaşmak amacıyla hem küresel düzeyde hem de Türkiye’de çalışmalarımızı artıracağız. Sürdürülebilirlik hedeflerimize 2020 yılında daha da yaklaştık. Bursa Karacabey’deki gıda fabrikamız ve Kestel’deki su dolum tesislerimiz için “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandık. Çevreci bir sosyal teknoloji girişimi olan Fazla Gıda ile bütüncül atık yönetimi projemiz kapsamında, 1.248 ton karbon emisyonunu engelledik. Toplam 2.605 ton gıdanın israf edilmesinin önüne geçtik. Yine aynı çalışmayla 900 binin üzerinde artan gıda ürününü, binin üzerinde ihtiyaç sahibi aileye ulaştırdık. 2021’de üç kat daha fazla ihtiyaç sahibi haneye ulaşarak kurtardığımız gıdanın bağış oranını yüzde 50'ye çıkarmayı hedefliyoruz. Böylece karbon salınımımızı 180 ton büyüklüğünde azaltacağız. Bununla birlikte şu ana kadar, tedarik zinciri süreçlerimiz boyunca oluşan karbon ayak izimizi yüzde 18 azalttık. Bu sayede de 130 bin ağacın bir yılda oksijene çevirebileceği miktarda karbon salımını engelledik.” dedi.  

SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM UYGULAMALARINI GÜÇLENDİRECEK 

Onarıcı tarım kapsamında kahve ve kakao gibi birçok ülkede kullanılan temel bileşenlerinin üretim süreçlerinde de karbon emisyonlarını azaltmayı hedefleyen şirket, bu bileşenlerin sürdürülebilir kaynaklardan sağlanmasını taahhüt etti. Onarıcı tarım uygulamalarının yaygınlaşmasını desteklemek için halihazırda 500 bin çiftçi ve 30 bin tedarikçisiyle iş birliği içinde çalışan Nestlé, 2030 yılına kadar 14 milyon tondan fazla hammaddeyi onarıcı tarım yoluyla tedarik edecek ve bu ürünlere olan talebi artıracak. İklim değişikliği ile mücadele kapsamında 3.2 milyar İsviçre Frangı (CHF) değerinde yatırım yapmayı hedefleyen Nestlé, onarıcı tarım çalışmalarına ise 1.2 milyar İsviçre Frangı (CHF) ayıracak.

10 YILDA 200 MİLYON AĞAÇ DİKECEK

Aksiyon planı çerçevesinde Nestlé, hammadde tedarik ettiği alanlarda önümüzdeki 10 yıl boyunca her yıl 20 milyon ağaç dikecek. 2030 yılına kadar küresel düzeyde 200 milyonu aşkın ağacın dikilmesine öncülük edecek. Ayrıca 2022 yılına kadar temel tedarik zincirlerinde daha fazla ormanı koruyacak. Sera gazı emisyonlarının azaltılması amacıyla yenilenebilir elektrik enerjisine geçişi önceliklendiren Nestlé, faaliyet gösterdiği 187 ülkedeki 800 tesisinin %100 yenilenebilir elektriğe geçişini 2025 yılına kadar tamamlayacak.