MÜSİAD, 2021 yılında zirve başlığını “Fark et” olarak belirledi. Bu fikrin ortaya çıkış hikayesini ise “Bir kişiyi değiştirmek için gerekli olan, onun farkındalığını değiştirmektir” düşüncüsü oluşturdu. MÜSİAD iş dünyasına “Dijitali Fark Et”, “İklimi Fark Et”, “Girişimi Fark Et”, “Dönüşümü Fark Et” diyor. 

SÜRDÜRÜLEBİLİR ENERJİYE YATIRIM SÜRDÜRÜLEBİLİR ENERJİYE YATIRIM

“DAHA GÜÇLÜ  BİR EKONOMİ İÇİN YOĞUNLAŞILIYOR”

“MÜSİAD Vizyoner’21’de 4 ana konudan biri “İklimi Fark Et” başlığı oldu. İklim Manifestosu ile sürdürülebilir yenilenebilir enerjiden yeşil yakıt projeksiyonuna, döngüsel ekonomiden enerjisinin dijitalleştirilmesine kadar birçok konu ele alınacak. Danışma kurulunu oluşturan isimler arasında ise Prof. Dr. Kerem Alkin, Dr. Sohbet Karbuz, Prof. Dr. İsmail Ekmekçi ve Dr. Cihad Terzioğlu yer alıyor.

TOPYEKÜN MÜCADELE ÇAĞRISI

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren MÜSİAD Enerji ve Çevre Sektör Kurulu Başkanı Altuğ Karataş, “MÜSİAD Vizyoner’21’de 4 ana konudan biri olarak ‘İklimi Fark Et’ başlığını belirledik. İklim krizine karşı başta KOBİ’lerimiz olmak üzere tüm iş dünyasına kılavuzluk etmeyi hedefliyoruz. KOBİ’leri Türkiye ekonomisinin lokomotifi olarak görüyoruz. Dernek olarak ise kendimizi sorumlu hissediyoruz. İş dünyasını iklim krizine karşı topyekün mücadeleye davet edeceğiz. Bu kapsamda Danışma Kurulumuzun öncülüğünde hazırladığımız İklim Manifestosu’nu MÜSİAD Vizyoner’21’de açıklayacağız” dedi.