Observer Enerji İzleme ve Yönetme Sistemiyle yatırım bedelleri hakkında bilgi veren Vat Enerji Genel Müdürü Altuğ Karataş, aylık abone sistemi geliştirdiklerini ve büyük maliyetler gerekmeden yatırım yapılabildiğini açıkladı. Karataş, detayları şu sözlerle anlattı: “Dünya olarak yepyeni bir dijital çağa giriyoruz. Bu dijital ile birlikte birçok ürünle ilgili aylık abone ödeme sistemi geliştiriliyor. Biz VAT Enerji Observer Enerji İzleme ve Yönetme Sistemi ile ilgili de benzer bir sistem geliştirdik. Aylık abone sistemiyle izlemek istedikleri nokta başına bir ücret ödeyecekler. Bu nokta sayısı binanın ya da fabrikanın büyüklüğüne göre değişiklik göstermekle birlikte sayı arttıkça nokta başına maliyet azalmaya başlayacak. Dolayısıyla yatırım maliyeti için toplu bir ödeme yapılmasına gerek kalmayacak.”  

“SAYAÇ ALIMINDA KOLAYLIK SAĞLANIYOR”

Sistem kurulumunun teknik detaylarından bahseden Karataş, sayaç alımı konusunda firmalara kolaylık sağladıklarına dikkat çekerek detayları şu sözlerle anlattı: “Bazı noktalar için debimetre, enerji analizörü gibi sayaçlar gerekiyor. Biz bu sayaçların alımı konusunda da firmalara kolaylık sağlıyoruz ve sistemleri biz almayı teklif ediyoruz. Alınan sistemlerin bedellerini de en az 3 yıllık anlaşma neticesinde aylık taksitler halinde faturaya yansıtıyoruz. VAT Enerji Observer Enerji İzleme ve Yönetme Sistemi’ni kurduğumuz, enerji verimliliğiyle ilgili önerilerimizi yaptığımız ve uygulamaları hayata geçirdiğimiz andan itibaren firma kazanmaya başlayacak.” dedi.  

“KABLOLAMA ALTYAPISINA GEREK KALMIYOR”

Karataş, Observer Enerji İzleme ve Yönetme Sistemi’nin sunduğu önemli bir avantaj hakkında da bilgi verdi. Karataş, “VAT Enerji Observer Enerji İzleme ve Yönetme Sistemi çok geniş alanlara yüzlerce metre kablolama altyapısı gerekmeden çok hızlı bir şekilde kurabiliyoruz. Verileri topluyoruz ve bulut sistemi üzerinden yorumlamasını yapıyoruz. Minimum maliyetle maksimum kazanç sunuyoruz.” dedi.