GÜRMEN Group şirketlerinden Maspo Enerji A.Ş. Manisa Alaşehir’de hayata geçirdiği jeotermal enerji santrali yatırımlarından sonuncusunun açılışını gerçekleştirdi. 30 MW kurulu güce sahip yeni faz ALA-2 projesinin resmi açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Fatih Dönmez’in video konferans ve Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Kalaycı’nın açılışa bizzat katılımıyla yapıldı.  

“JEOTERMALİ STRATEJİK ALAN OLARAK BELİRLEDİK” 

Gürmen Group Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Gür, “Çevreyle dost yenilenebilir enerji alanına yatırım yaparak daha yaşanabilir bir dünya bırakmayı hedefliyoruz. Bu alandaki yatırımlarımızı yaparken jeotermali stratejik alan olarak belirledik. Türkiye jeotermal alanında Avrupa’da 1, dünyada ise 4’üncü sırada yer alıyor. Resmi açılışını gerçekleştirdiğimiz ALA-2 JES, hedeflerimiz doğrultusunda önemli bir aşamaydı. Bu yatırımı Türkiye’ye kazandırmaktan ve yerli kaynakların gelişimine katkı sağlamaktan dolayı mutluyuz” dedi. 

“YENİLENEBİLİR ENERJİ ALANINDA 40 MW’LIK GÜCE ULAŞTIK”

Maspo Enerji A.Ş. Genel Müdürü Murat Solmaz, “Gürmen Group şirketlerinden Maspo A.Ş. olarak dünyada tükettiği enerjinin tamamını yenilenebilir kaynaklardan üreten şirketlerin yer aldığı RE100 platformuna kabul edildik. Türkiye’den kabul gören ilk şirket biz olduk. ALA-2 jeotermal enerji santralinin devreye girmesiyle yenilenebilir enerji alanında toplam 40 MW’lık kurulu güce ulaştık.  Maspo Enerji A.Ş. olarak yenilebilir enerji kaynaklarını sürdürülebilirlik vizyonumuz ile artırmaya devam ediyoruz” dedi.