Endüstriyel tesislerin ve ticari binaların tükettiği enerjiyi izlemesi ve yönetmesi konusunun oldukça önemli olduğunu belirten Vat Enerji Genel Müdürü Altuğ Karataş, “Enerji izleme ve yönetme sistemi ile ilgili olarak “Enerjini izle, yönet ve tasarruf et” sloganını her platformda söylüyorum. Enerjinizi izlemek, yönetmek ve enerjinizi tasarruflu olarak kullanmak enerjide dijitalleşmenin sunduğu fırsatlarla artık mümkün.” dedi.  

TÜM EKİPMANLAR 7 GÜN 24 SAAT İZLENEBİLİR 

Karataş, Endüstriyel tesisler üretim için kullandıkları makinalardan yardımcı tesisler için kullandıkları kompresörlere kadar birçok ekipmanı alırken ya da kullanırken performanslarını test etmediklerine dikkat çekti. Tüketilen enerjinin ölçülmemesinin sonuçlarını ise şu sözlerle anlattı: “Endüstriyel tesisler ve ticari binalar tükettikleri enerjiyi ölçmüyorlar. Ömrü boyunca ne kadar enerji harcadığını izlemedikleri içinde performanslarını takip edemiyorlar. Aslında tesislerde ve ticari binalarda kullanılan tüm ekipmanları 7 gün 24 saat boyunca izleyebilir hem üretimi hem de tüketilen enerjiyi izleyebilirler. İzlediğinizi ölçebilir, ölçtüğünüzü de yönetebilirsiniz. Yönetmediğiniz taktirde tükettiğiniz enerjinin ne kadar yüksek olduğuyla ilgili fikir sahibi olamazsınız.”  
 
“ENERJİNİZİ YÖNETEREK DAHA AZ ENERJİ TÜKETİN”

Günümüzde artık enerjide dijitalleşmenin öneminin gittikçe arttığına dikkat çeken Karataş, “Rekabet şartları, tesislerin ve ticari binaların enerji yoğunluğunu ve maliyetini azaltması gerektiğini göstermektedir. Enerji yönetimi ile birlikte tesisler hem daha az enerji tüketerek daha çok üretim yapabilir hem de karbon salımını azaltabilir. Endüstriyel tesislerin ve ticari binaların iklimlendirme, aydınlatma gibi enerji tüketim noktalarını takip etmelerini öneriyoruz. Takip etmeleri içinse enerji izleme ve yönetme sistemlerini kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü sadece enerji izleme sistemleri yeterli olmayacaktır. Doğru yöntem enerjinin izlenmesi ve enerji profesyonelleri ile birlikte enerjinin yönetilmesidir.” dedi.  

VAT ENERJİ OBSERVER ENERJİ İZLEME VE YÖNETME PROGRAMI NELER SUNUYOR?

Vat Enerji Observer Enerji İzleme ve Yönetme programı, endüstriyel işletmelerin ve ticari binaların hem üretim sırasında tükettikleri enerjiyi hem yardımcı tesislerde harcadıkları enerjiyi izlemesini sağlıyor. Sonrasında ise tüketilen enerjinin sağlıklı bir şekilde nasıl yönetebileceğini, tüketebileceğini endüstriyel tesislere ve ticari binalara sunuyor.