Endüstriyel tesislerin ve ticari binaların tükettiği enerjiyi izlemesi ve yönetmesi verimlilik açısından oldukça önemli. Vat Enerji Genel Müdürü Altuğ Karataş, enerjide dijitalleşmenin sunduğu fırsatlarla enerjiyi izlemek, yönetmek ve tasarruflu olarak kullanmanın artık kolaylıkla mümkün olduğunu belirtti.

TÜM EKİPMANLAR 7 GÜN 24 SAAT İZLENEBİLİYOR

Vat Enerji Observer Enerji İzleme ve Yönetme sistemi endüstriyel işletmelerin ve ticari binaların hem üretim sırasında tükettikleri enerjiyi hem yardımcı tesislerde harcadıkları enerjiyi izlemesini sağlıyor. Sonrasında ise tüketilen enerjinin sağlıklı bir şekilde nasıl yönetebileceğini sunuyor.

Altuğ Karataş, Endüstriyel tesislerin üretim için kullandıkları makinalardan yardımcı tesisler için kullandıkları kompresörlere kadar birçok ekipmanı alırken ya da kullanırken performanslarını test etmediklerine dikkat çekti.
Tüketilen enerjinin ölçülmemesinin sonuçlarını anlatan Altuğ Karataş; “Endüstriyel tesisler ve ticari binalar tükettikleri enerjiyi ölçmüyorlar. Ömrü boyunca ne kadar enerji harcadığını izlemedikleri içinde performanslarını takip edemiyorlar. Aslında tesislerde ve ticari binalarda kullanılan tüm ekipmanları 7 gün 24 saat boyunca izleyebilir hem üretimi hem de tüketilen enerjiyi izleyebilirler. İzlediğinizi ölçebilir, ölçtüğünüzü de yönetebilirsiniz. Yönetmediğiniz taktirde tükettiğiniz enerjinin ne kadar yüksek olduğuyla ilgili fikir sahibi olamazsınız.” dedi.