Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom’un Genel Müdürü Alexey Likhachev, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye yaptığı çalışma ziyaretinde Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile bir araya geldi. Toplantıya Rusya tarafından Rosatom Genel Müdürü Danışmanı Alexander Merten ve Rusya Federasyonu'nun Macaristan Büyükelçisi Vladimir Sergeev da katıldı. Macaristan tarafında ise, Dış Ekonomik İlişkiler ve Dışişleri Bakanı Peter Siyyarto ile Paks Nükleer Güç Santrali (NGS)'nin Geliştirilmesinden Sorumlu Portföysüz Bakan Janos Süli yer aldı. 

Taraflar toplantıda Paks-2 NGS projesi ile ilgili görüşerek, santralin inşasının takvime uygun olarak devam ettiği konusunda fikir birliğine vardı. Yapılan çalışmalar kapsamında geçen yıl da, santrale iki yeni VVER 1200 3+ nesil ünitenin inşası için önemli adımlar atılmış, 30 Haziran 2020 tarihinde ise Macar Atom Enerjisi Kurumu’na (HAEA) lisans başvurusu yapılmıştı. 19 Kasım'da ise, Macaristan Enerji ve Kamu Hizmetleri Dairesi'nden (HEPURA) gelecekte inşa edilecek olan iki güç ünitesini sisteme bağlamak amacıyla gerekli izinler alındı. Santral çalışmaları çerçevesinde ayrıca, inşaat ve montaj tesislerinin inşaat lisansı alındığı ve inşaatlarının başlatıldığı da kaydedildi.
Taraflar projeye ilişkin birçok detayı masaya yatırdı. Konuşulan konular arasında inşaat ve montaj tesislerin inşasının devamı vardı. Ayrıca toprağı güçlendirmek için toprak işleri, temel çukurunun duvarlarının inşası ve bir temel çukuru oluşturulması gibi yakın vade de yapılacak çalışmalar değerlendirildi. Bu faaliyetlerin 2021'in ilk yarısında başlatılması öngörülüyor. 

Görüşme sırasında taraflar, 2021 yılı sonbaharında, Macar Atom Enerjisi Kurumu (HAEA) tarafından Paks-2 Nükleer Santrali’nin inşaat lisansının verilmesinin beklendiğini ve ardından yeni güç ünitelerinin inşası için temel çalışmaların başlayacağını belirtti.