21. YÜZYILDA ENERJİ İLE YAŞAMAK 21. YÜZYILDA ENERJİ İLE YAŞAMAK

Yenilenebilir enerji alanındaki finansman desteğini artıran Kuveyt Türk son olarak Turkcell’in iştiraki olan Enerjicell ile Lisanssız Güneş Enerjisi Santrali (Çatı GES) alanında iş birliğine gitti. İş birliği protokolü, düzenlenen bir törenle, Kuveyt Türk KOBİ’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Delipoyraz ve Enerjicell Genel Müdürü Erkin Kılınç tarafından imzaladı. Protokol kapsamında hem yatırımcılar finansmana daha kolay ulaşabilecek hem de yenilenebilir enerji alanında enerji üretimine katkı sağlanacak. 

“YENİLENEBİLİR ENERJİYE DESTEĞİMİZ 2.5 MİLYAR TL’Yİ BULACAK”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Kuveyt Türk KOBİ’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Delipoyraz, “Gelecek nesillerin enerji ihtiyacını karşılamanın ve yenilenebilir kaynakların kullanımının önemini biliyoruz. Kuveyt Türk olarak uygun finansman koşullarıyla, yenilenebilir enerji kaynakları arasından öne çıkan güneş enerjisinden faydalanmak isteyen firmaların yanında olmaya devam ediyoruz. Bu doğrultuda, Çatı GES finansmanı kapsamında 2021 yılında 90 Megawatt enerji üretim kapasitesi için 400 milyon TL, bu yıl ise Mart sonu itibarıyla 75 MW için yaklaşık 700 milyon TL tutarında katkı sağladık. 2022 yılının sonuna kadar toplam 250 MW’lık enerji üretim kapasitesine yaklaşık 2,5 milyar TL’lik fon ödemesi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.” dedi. 


“ENERJİCELL OLARAK YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI İÇİN YATIRIMLARIMIZI ARTTIRIYORUZ.”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Enerjicell Genel Müdürü Erkin Kılınç, “Yenilenebilir enerji tüketen değil aynı zamanda üreten de bir şirket olma amacıyla geçtiğimiz yıl İzmir’de Karadağ Rüzgar Enerji Santrali’nin satın alımını gerçekleştirdik. Toplam kurulu gücü 18 MW olan Karadağ RES, yılda 67,5 milyon kWh enerji üretimiyle yaklaşık 2 bin 500 baz istasyonunun enerji ihtiyacını karşılama kapasitesine sahip. Karadağ RES için planlanan kapasite artırımı ve güneş santrallerinin de katkısıyla grup içerisinde yenilenebilir enerji üretiminin 87,5 milyon kWh’a çıkacağını öngörüyoruz. Yeni yatırımlarımızın faaliyete geçmesiyle birlikte Enerjicell olarak yılda 40 bin ton sera gazıemisyonunu engelleyerek, 3 bin 250 baz istasyonunun enerji ihtiyacını kendi üretim tesislerinden karşılayacağız. Turkcell'i 2030 yılına kadar enerji ihtiyaçlarını yenilenebilir kaynaklardan karşılayan ve 2050 yılına kadar da sıfır karbon emisyonu hedefine ulaşmış noktaya getirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.