Bünyesinde porselen, cam ve plastik alanında üretim gerçekleştiren fabrikaların bulunduğu Kütahya Organize Sanayi Bölgesi dijital dönüşüm projesi kapsamında Schneider Electric ile anlaştı. Schneider Electric, Kütahya OSB’de hayata geçecek dijital dönüşüm projesi kapsamında hava izoleli, akıllı ve haberleşebilir sensörlerle donatılmış orta gerilim hücrelerini kullanıyor.  

SİSTEM TAMAMEN UZAKTAN İZLENECEK 

Schneider Electric, yapılan iş birliği kapsamında Ecostruxture Power SCADA Operation sistemini yıl sonuna kadar kuracak. Bu sayede Kütahya OSB’nin elektrik alt yapısı tamamen uzaktan izlenebilecek ve kontrol edilebilecek. Ecostruxture Power SCADA Operation, kullanıcıların olası arıza durumlarında arızaları eş zamanlı olarak tespit ederek izole ediyor ve diğer sanayicilerin elektrik kesintisini engelliyor. 

“SANAYİCİLERE KESİNTİSİZ ELEKTRİK DAĞITIM İMKANI SAĞLANACAK”

Kütahya OSB’nin uzun yıllardır Schneider Electric’le çözüm ortaklığı yaptığını ve bu ortaklık sayesinde tamamen teknoloji tabanlı hale geldiklerini belirten Kütahya OSB Bölge Müdürü Veli Yılmaz, “Schneider Electric ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği sayesinde tamamen teknoloji tabanlı ve enerji kesintisine “sıfır” tolerans tanıyarak sanayicilere güvenilir ve kesintisiz elektrik dağıtımı imkânı sunuyoruz.” dedi.  

“ARIZALARIN ÖNÜNE GEÇİLECEK”

Schneider Electric Organize Sanayi Bölgeleri Satış Yöneticisi Yücel Erkan, “Pandemi döneminde iş süreçlerinde tüm dünyada önemli değişiklikler yaşanıyor. Önleyici bakım da bu dönemde önemini giderek artırıyor. Schneider Electric olarak Kütahya OSB ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği kapsamında kuracağımız Ecostrucxture Power SCADA Operation sisteminin yanı sıra kuracağımız Asset Advisor çözümümüz ile önleyici bakımlarla Kütahya OSB bünyesinde arızaların önüne geçilmesini planlıyoruz.” şeklinde konuştu.