Küresel Rüzgar Enerjisi Konseyi (GWEC) “Deniz Üstü Rüzgar Raporu 2022” başlıklı raporunu yayınladı. Rapora göre 2022 ile 2030 yılları arasında elektrik şebekelerine 260 gigavat daha yeni offshore kapasitesinin ilave edilmesi bekleniyor.

DENİZ ÜSTÜ RES YATIRIMLARI YAVAŞLAMADI

2019 yılında başlayan ve etkisi halen süren yeni tip koronavirüs salgınına rağmen deniz üstü rüzgar enerjisi yatırımları yavaşlamadı. Rapor, deniz üstü rüzgar enerji santralleri alanında hükümetler daha fazla yatırım yapılmasını bekliyor. Deniz üstü RES kapasitesine yenilerinin eklenmesiyle birlikte 2030 yılında toplam 316 gigavat güce ulaşacağı hesaplanıyor. 2021 yılının sonunda ise salgının ekonomileri etkilemesine rağmen küresel deniz üstü kapasitesi 21,1 gigavat artışla, toplam 56 gigavata ulaştı.

21. YÜZYILDA ENERJİ İLE YAŞAMAK 21. YÜZYILDA ENERJİ İLE YAŞAMAK

“YÜZEN RES PROJELERİ DAHA DA ARTACAK”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren GWEC Üst Yöneticisi Ben Backwell, “Asya pazarı kurulu güçte öncü olurken, bunu Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika ülkeleri takip etti. 2021 yılı sonunda deniz üstü rüzgar kapasitesi rekor düzeyde artması salgına rağmen başarılı oldu. Deniz üstü rüzgar enerjisi sektöründeki büyümenin yeni teknoloji ve yüzen rüzgar santralleri gibi uygulamalarla daha da artacak” dedi. (AA)