OEDAŞ SEÇİM ÖNCESİ HAZIRLIKLARI TAMAMLADI OEDAŞ SEÇİM ÖNCESİ HAZIRLIKLARI TAMAMLADI

Koruma Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Koruma Temizlik, Koruma Tarım ve Koruma Klor Alkali fabrikaları üretim esnasında yüksek miktarlarda elektrik enerjisine ihtiyaç duyuyor. Koruma Şirketler Grubu elektrik maliyetlerini aşağıya düşürmek amacıyla hem güneşten hem de kojenerasyon tesisinden enerji üretiyor. Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Koruma Klor Alkali Ar-Ge Direktör Yardımcısı S. Baran Öneren, “Türkiye’nin yılda ortalama 2 bin 737 saat, günlük 7,5 saat verimli güneş alma potansiyeli bulunuyor. Biz tesisimiz bünyesinde güneş enerji panellerini uygun olan her noktada kullanmak amacıyla proje geliştirdik. Çatı üzeri güneş enerji santralimizin toplam kurulu gücünü 2 MW’ın üzerine çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. 

“OFİSLERİMİZDE GÜNEŞLE ÇALIŞACAĞIZ”

Öneren, çatı üzeri güneş enerji santrali projesinin detaylarını şu sözlerle anlattı: “Kurulan güneş panellerinin kurulu gücünün 700 kW düzeyinde. Sadece bu santralden üretilecek enerjiyle Ar-Ge ve İnovasyon Merkezimiz ve İdari Merkez binamızdaki ofislerimizin elektrik ihtiyacı karşılayabileceğiz. Ayrıca tüketimden artan enerji üretim tesislerimizde tüketeceğiz. Kısacası ofislerimizde güneşle çalışacağız. Yatırımlarımıza Hatay ve Denizli’deki tesislerimizde de devam ediyoruz. Güneş enerji santrallerimiz ilerleyen süreçte 4 MW kurulu güce ulaşacak” şeklinde konuştu.

“KOJENERASYON SANTRALLERİMİZ İLE BİRLİKTE 33,5 MEGAVATLIK BİR ENERJİ ÜRETİYORUZ”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Koruma Klor Alkali Elektrik Mühendisi ve Enerji Yöneticisi Ali Sait Berat Güneşli, “Üretim için ihtiyaç duyduğumuz yüksek enerji ihtiyacımızın büyük oranda karşılamak amacıyla bünyemizde kurulan kojenerasyon santralleriyle elektrik üretiyor ve az karbon salınımıyla üretimimizi gerçekleştiriyoruz. Kocaeli, Hatay ve Denizli’deki tesislerimizde kurulu ve faal durumda olan üretim lisansına sahip kojenerasyon tesislerimizde toplamda 33,5 MWh elektrik üretim kapasitemiz mevcut. Bu mevcut kapasite 2022 itibariyle kurulumu devam eden yeni gaz motorlarıyla desteklenerek Kocaeli tesisimizdeki kojenerasyon santral kapasitesi 13,4 Mwh’ten 22 MW’e , Hatay tesisindeki kapasite ise 10 MW’ten 18,6 MW’e çıkarılacaktır. Nihai durumda 50,7 MWh kapasiteye çıkacak kojenerasyon santrallerimiz enerji ihtiyacımızı büyük oranda karşılamakla beraber şebekeye de emre amade bir şekilde katkı sağlamaktadır. ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi kapsamında sertifikalı olan tesislerimizde enerjiyi üretme ve tüketme noktasında farkındalığa sahip kadromuz ile her üç lokasyonda hız kesmeden çalışmalarımıza devam ediyoruz.” açıklamasında bulundu.