Kontrolmatik operasyonel teknolojiler, endüstriyel yazılım, bilgi güvenliği, nesnelerin interneti, haberleşme ve güç sistemleri konularında projeler geliştirmeye devam ediyor. 2021’nin ilk üç ayı ile ilgili değerlendirme yapan Yönetim Kurulu başkanı Sami Aslanhan, “Üç aylık süreçte iyi bir finansal çeyrek sonucu elde ettik. İlk çeyreği yaklaşık 104 milyon TL ciroyla kapattık. Geçtiğimiz yıla göre esas faaliyet karımızı 5 milyon seviyesinden yaklaşık 25 milyon seviyesine çıkarttık. Net karlılığımızı da 4 milyon seviyelerinden yaklaşık 18 milyon seviyesine çıkarttık ve 400 milyona yakın bilanço büyüklüğüne ulaştık” dedi.  

ÖZBEKİSTAN’DA İKİ BÜYÜK PROJEDE YER ALDI

Kontrolmatik, Özbekistan’daki son dönemde "ODAŞ Elektrik Üretim Sanayi Ticaret A.Ş' ye ait ODAŞ Şanlıurfa Doğalgaz Santrali'nin Özbekistan-Khorezm'e taşınması ve Özbekistan'da kurulması için anlaştı. Projenin tüm mühendislik, mevcut santralde bulunan makine, türbin, trafo merkezi ve tüm teknoloji paketlerinin sökümü, bakımı, yeni lokasyon için projelendirilmesi ve projeye uygun şekilde Özbekistan’da kurulumu ve uygulanması, yeni santral için gerekli inşaat kapsamları, enerji nakil hattı ile yüksek gerilim kablo ve karşı merkez trafo merkezi için 30 milyon 133 bin 500 dolarlık bir sözleşme imzaladı.

DOĞALGAZ VE SANTRAL YATIRIMLARINDA YER ALIYOR 

Kontrolmatik’in yakın zamanda Özbekistan’da geliştirdiği bir başka yeni iş ilişkisi de Cengiz Enerji’ye ait yeni kurulacak 240 MW Kombine Çevrim Doğalgaz Santrali'nin Yüksek Gerilim işlerinin siparişi oldu. İş kapsamında 1 milyon 831 bin dolarlık sözleşme imzalandığını açıklayan Kontrolmatik Yönetim Kurulu Başkanı Sami Aslanhan, bu anlaşmanın önümüzdeki dönemlerde bilançoya yansıyacağını ifade ederek, “Özellikle bu bölgede yer alan Türk firmalarının doğalgaz ve santral yatırımlarında yer alıyoruz.” dedi.