Çinli araştırmacılar, kızılötesi ışıktan elektrik üretmeyi başardı. China Science Daily’ye göre, Çin Tarım Bilimleri Akademisi’ne bağlı Tarımda Çevre ve Sürdürülebilir Kalkınma Enstitüsü’nden bir grup araştırmacı, güneş spektral bölme kullanımına dayalı bu yeni sera örtüsü yapısını geliştirdi.    

400 nanometre (nm) ila 780 nm arasında bir dalga boyuna sahip görünür ışık, sera bitkilerinin fotosentez sürecini yürütmek için kritik öneme sahip ancak 780 nm ila 2 bin 500 nm arasında bir dalga boyuna sahip olan yakın kızılötesi ışığın bitki büyümesine çok az katkısı var ve seranın aşırı ısınmasına neden olabilir.    

SERALARIN GÜNLÜK ENERJİ İHTİYACINI ÜRETECEK 

Araştırma grubu tarafından yürütülen test, yeni güneş çatısının tüm gün boyunca yüzde 40 geçirgenlikle görünür ışığı iletebildiğini ve aynı zamanda yakın kızılötesi ışığı elektriğe dönüştürerek daha az soğutma tüketimiyle sera bitkilerinin normal büyümesini sağladığını gösterdi. Yüzde 6,88'lik tam günlük fotovoltaik verimlilikle çatı tarafından üretilen elektrik, aynı zamanda seraların günlük çalışmasını sürdürecek enerjiyi de güç sağlayacak. 
 
 

PİER EIS ENERJİ İZLEME SİSTEMİ İLE DÖNÜŞÜM PİER EIS ENERJİ İZLEME SİSTEMİ İLE DÖNÜŞÜM