İran doğal gazının Türkiye’ye arzı konusunda ortaya çıkan kısıtlamalar Türk sanayicisini zor durumda bırakırken, doğal gaz ve elektrik kesintileri ile üretimi aksayanlar çareyi jeneratörde buldu. 

Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Teksan Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Ata Tuncer, kısıtlamaların jeneratöre olan talebi yaklaşık yüzde 50 artırdığını belirtti.

"SATIŞ VE KİRALAMADA YOĞUN TALEP OLUŞTU"

BOTAŞ’ın sanayi tesisleri ve elektrik santrallerine yönelik doğalgaz kısıtlaması kararından sonra TEİAŞ’ın Türkiye genelindeki Organize Sanayi Bölgelerine en az 3 gün olmak üzere elektrik kısıtlaması yapmaları uyarısında bulunması oldu. Durma noktasına gelen sanayi çarkları için çözüm jeneratörler olurken, haberlerin ardından jeneratör satın alma ve kiralama taleplerinde gözle görülür artış yaşandı.

Teksan Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Tuncer, enerjinin kesintisiz sağlanmasında jeneratörlerin kötü gün dostu ürünler olduğunu ifade ederek gelen talebi değerlendirdi.

Haber sonrasında yüzde 50’ye yakın bir talep artışı ile karşılaştıklarını, ürün satışlarında ciddi artışlar olduğunu kaydeden Tuncer, ayrıca jeneratör kiralama markaları Taxi Generator’e de yoğun talep geldiğini söyledi.

VAT ENERJİ’DEN YENİ PROJE VAT ENERJİ’DEN YENİ PROJE

"TÜRKİYE'NİN HER YERİNDEN GELEN TALEPLERİ KARŞILIYORUZ"

Kısa sürede gerek satın alma gerek kiralama yoluyla jeneratör talebindeki gözle görülür artışın önümüzdeki günlerde daha da artacağını öngördüklerini dile getiren Tuncer, "Bu bağlamda ülkemizin her yerinden bize ulaşan talepleri hızla karşılamaya çalışıyoruz. Teksan olarak bugün İstanbul ve Kocaeli’nde bulunan iki fabrikamızda yıllık 15 bin adetin üzerinde üretim kapasitemizle Türkiye’nin yerli jeneratör üretim kapasitesi en yüksek şirketiyiz. Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız yatırımlarla özellikle üretim tarafındaki yetkinlik ve kapasitemizi artırmanın ne kadar önemli olduğunu bu artan taleplere verdiğimiz hızlı cevaplar sayesinde görmüş olduk." ifadelerini kullandı.

Hizmet sundukları tüm sektörlerde müşterilerine ihtiyaçları doğrultusunda hızlı çözümler sağlamak adına çalışmalarına hızla devam ettiklerini bildiren Ebru Ata Tuncer, "Umarız, enerji konusunda yaşanan sorunlar en kısa sürede aşılır ve ülkemiz sanayinin çarkları kesintisiz şekilde dönmeye devam eder." dedi.