Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi 45 milyon dolar değerinde yatırım yaparak ihtiyaç duyduğu elektriği kendisi üretecek. Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Kırklareli Valisi Osman Bilgin, “Kırklareli OSB’de kendi enerji ihtiyacını üretecek kapasite sahip santraller kurulacak” dedi. 

“YURT DIŞINA BAĞIMLILIĞIMIZI AZALTAN BİR YATIRIM OLACAK” 

Vali Osman Bilgin, projeyle ilgili detaylı bilgileri şu sözlerle anlattı: “Kırklareli OSB’nin kendi enerji ihtiyacına cevap verecek kapasiteye sahip santrallerin kurulması hedefleniyor. Bu santrallerden elde ettiğimiz elektriği sanayicilerimize satarak hem çevreye duyarlı bir yaklaşım sergileyeceğiz hem de yurt dışına bağımlılığımızı azaltan bir yatırım yapacağız” dedi. 

“300 BİN DÖNÜM ALANDA KURULACAK”

Bilgin, projenin teknik detaylarıyla ilgili şu bilgileri verdi: “Yeşil OSB projesi kapsamında 300 bin dönüm alanda saatte 45 MW kapasiteli rüzgar ve güneş enerji santrallerinin kurulması hedefleniyor. Projenin hayata geçebilmesi için 45 milyon dolar değerinde bir yatırım planlanıyor. Bu yatırım ile 40 MW’ı rüzgar 5 MW’ı ise güneş enerjisinden sağlanacak. Bu sayede saatte 45 MW enerji üretimi gerçekleştirebileceğiz. Çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor” dedi. 

“EN BÜYÜK ENERJİ PROJESİ OLACAK”

"Türkiye'deki OSB'ler içinde en büyük enerji santralini kuracağız. Ürettiğimiz elektriği sanayicilerimize satarak hem çevreye duyarlı hem yurt dışına bağımlılığı azaltan bir yatırım yapmış olacağız." ifadelerini kullanan Bilgin, böylelikle son dönemde dünyada yaşanan enerji kısıtlılığını da aşarak sürdürülebilirliği sağlamış olacaklarını dile getirdi.

VAT ENERJİ’DEN YENİ PROJE VAT ENERJİ’DEN YENİ PROJE
"KIRKLARELİ OSB ÖNCÜ ROLÜNÜ ORTAYA KOYUP BÖLGENİN EN BÜYÜĞÜ OLACAK"

Vali Bilgin, yatırımcıların yoğun ilgisi üzerine OSB'de birinci ve ikinci etaplardaki parsellerin tamamının satıldığını söyledi. OSB'de ikinci genişlemeyle yaklaşık 6 bin dönüm alanda yatırımların yapıldığını belirten Bilgin, şu an OSB'de 40 fabrikanın üretimde, 73 fabrikanın da inşaat aşamasında olduğunu ifade etti. OSB'deki toplam yatırımın 35 milyar liraya ulaştığına işaret eden Bilgin, "Bütün yatırımcılar fabrikalarını en hızlı şekilde kurup kısa sürede faaliyete geçirmek istiyor. Üçüncü etap dediğimiz 12 bin dönüm, yani mevcut OSB'nin 2,5 katı kadar olan alanla ilgili de genişleme çalışmalarına başladık. O alanı da inşallah en kısa sürede hayata geçireceğiz. Çünkü çok yüksek talep var." diye konuştu. (AA)