Enerji Günlüğü Dergisi ve uluslararası danışmanlık şirketi Kearney “MW-100 2021 Türkiye’nin En Büyük Elektrik Üreticileri Raporu” yayınlandı. Rapora göre Kipaş Holding’e bağlı olan enerji yatırımları 50'nci sırada yer aldı. 

“TÜRKİYE’NİN ENERJİ İHTİYACINA DESTEK SAĞLIYORUZ”

Konuyla ilgili açıklama yapan Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz, "Kipaş Holding enerji yatırımlarıyla sektörde kendisinden söz ettiren bir konumda yer alıyor. Aydın ve İzmir bölgelerinde faaliyet gösteriyoruz. Maren Maraş Elektrik Üretim Sanayi ve Tic. A.Ş bünyesinde 7 adet, KÇS Kahramanmaraş Çimento Beton Sanayi ve Madencilik İşletmeleri A.Ş bünyesinde 2 adet ve Kiper Elektrik Üretim A.Ş bünyesinde 1 adet olmak üzere toplam 10 adet jeotermal enerji santrali bulunuyor. Karen Kahramanmaraş Elektrik Üretim A.Ş bünyesinde de Karaman-Ermenek'te 1 adet hidroelektrik üretim tesisi bulunuyor. Kipaş Holding, hidroelektrik ve jeotermal enerji kaynaklarıyla ilgili elektrik üretimi çalışmalarını sürdürüyor. Yenilenebilir enerji yatırımları ile birlikte toplam kurulu güç bakımından 307 MW’ı geçmiş durumda. Bünyesinde toplam yaklaşık 400 kişi istihdam ediyor. Yılda yaklaşık 1600 GWh enerji üretimi yapıyor Türkiye’nin enerji ihtiyacına büyük destek sağlanıyor” dedi. 

“YENİ ENERJİ YATIRIMLARIYLA ÜST SIRALARA YÜKSELMEYİ HEDEFLİYORUZ”

“Enerji en çok ihtiyaç duyduğumuz alanlardan biri olarak öne çıkıyor. Biz Kipaş Holding olarak enerji sektörüyle ilgili yatırımlarımıza devam ediyoruz. Faaliyet gösterdiğimiz tüm alanlarda sürdürülebilir ve çevreye dost üretim anlayışını benimsiyoruz. Bu yüzden jeotermal ve hidroelektrik enerji üretimine ağırlık veriyoruz. Kısa zaman içerisinde Türkiye’nin en çok enerji üretimi yapan şirketlerden biri olduk. Bu başarımızdan gurur duyuyoruz” dedi. (AA)