Kadıköy Belediyesi,  Evlendirme Dairesi’nin çatısına kurduğu güneş panelleri ile kendi elektriğini kendisi üretiyor. Kurum böylece kısa sürede 20 bin TL tasarruf elde etti.

SAVUNMANIN ENERJİSİ CW İLE YÜKSELİYOR SAVUNMANIN ENERJİSİ CW İLE YÜKSELİYOR

384 PANEL İLE YÜZDE 40'INI KARŞILAYACAK

Binanın çatısına İki ay önce kurulan 384 adet güneş paneli ile binanın yıllık elektrik tüketiminin yüzde 40’ını karşılayabilir hale geldi. Söz konusu oranın, yeni güneş panelleri ile daha da yükseltilmesi hedefleniyor. 

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini azaltmak ve mücadele etmek için çalışılırken, bu kapsamda Kadıköy Belediyesi de güneş panelleriyle belediyeye ait kurumsal binalardaki karbon salımını azaltmayı amaçlıyor. 

21 ARALIK'TAN BERİ 10,66 MW ELEKTRİK ÜRETTİ

Kadıköy Belediyesi tarafından elektrik tüketimi oldukça yüksek olan Evlendirme Dairesi’nin çatısına yerleştirilen güneş panelleri sayesinde, elektrik faturasından 50 gün içerisinde yaklaşık 20 bin TL'lik tasarruf sağlandığı açıklandı.

Binanın yıllık enerji ihtiyacının yüzde 40’ını karşılayan güneş panelleri ile 21 Aralık 2021’de kendi elektriğini üretmeye başlayan Belediye, 10 günde 2,3 MW'lık elektrik üretti. Belediye Ocak 2022'de toplamda 6,16 MW elektrik üretti. 1 Şubat 2022 tarihinden bugüne kadar da 2,2 MW elektriğini kendisi üreten kurum, böylece ilk kurulumdan itibaren toplamda 10,66 MW elektriği bünyesinde üretmiş oldu.

SERAGAZI EMİSYONLARINI YÜZDE 40 AZALTMAYI HEDEFLİYOR 

Küresel iklim değişikliği ile mücadeleye yönelik olarak “Sürdürülebilir Enerji ve İklim Adaptasyon Eylem Planı” hazırlayan Belediye, söz konusu planda 2030'a kadar seragazı emisyonlarını yüzde 40 oranında azaltma hedefini duyurmuştu.

Bu hedefin yüzde 6’sı ise, belediye binalarına ve alanlara yapılacak yenilikçi ve yenilenebilir enerji projeleri ile hayata geçirilmeye başlandı. "Yenilenebilir Enerji Projesi"ni başlatan Belediye, projenin ilk adımını Evlendirme Dairesi´nin çatısına kurduğu güneş panelleriyle atarken, kurulan paneller ile binanın enerji ihtiyacı güneşten alınmaya başlandı. 

YENİ YATIRIMLAR YAPMAYA HAZIRLANIYOR

Kadıköy Belediyesi, enerji üretimi ihtiyacının tümünü karşılamak için yeni güneş panelleri kurmaya hazırlanıyor. 11 hizmet biriminde güneş enerjisi potansiyellerini çıkarmak için projelendirme çalışmalarını sürdüren Kadıköy Belediyesi, önümüzdeki günlerde yeni güneş enerjisi yatırımları gerçekleştirecek.  

Kurumun hedefi 2024'ün sonuna kadar kurum binalarında 1 MW yenilenebilir enerji yatırımı gerçekleştirerek, 700 ton karbondioksit emisyonunun azaltılmasını sağlamayı ve 2030 yılı sonuna kadar da bunu 2,5 MW'a çıkarmayı hedefliyor.