Fluke 1630-2 FC Kazıksız Topraklama Pensi, topraklama çubuğu ile topraklama sistemi arasındaki bağlantıyı kesmeksizin topraklama kaçak akımlarını tanımlıyor. Özellikle sistemde sorun giderme işlemleri için çözüm sağlıyor. Çok güçlü pens ağzı sayesinde endüstriyel ortamlarda hem hizalı hem de kalibre edilmiş halde kalıyor.  
1630-2 FC, Fluke Connect Wireless System`ı destekliyor. Fluke Connect, bir uygulama üzerinden pensi akıllı telefon veya tablete kablosuz olarak bağlıyor. Uygulama, topraklama direnci ölçümlerini akıllı telefonunun ya da tabletin ekranında gösteriyor. Bu ölçümleri, telefondan GPS konumunu ve görüntüleri Fluke Connect Cloud depolama alanına kaydederek ekiple rahatlıkla paylaşılıyor. 

TEKNİK ÖZELLİKLERİ 

•    Kayıt Ölçümleri – Önceden ayarlanmış aralıklarla verileri otomatik olarak kaydederek zamandan tasarruf edin. Ayarlanmış kayıt aralığı özelliğini kullanarak belleğe 32.760`a kadar ölçüm kaydedilebiliyor. 
•    Alarm Eşiği – Hızlı ölçüm değerlendirmesi amacıyla kullanılan bu özellikle sayesinde hem yüksek hem düşük alarm limitleri bulunuyor. 
•    Bant Geçirimli Filtre – Seçilebilir bant geçirimli filtre işlevi sayesinde ac kaçak akım ölçümünden istenmeyen paraziti önleyebiliyor.