Kazancı Holding, SAP Türkiye ile enerji dijital dönüşüm projesi için iş birliği gerçekleştirdi. Avrupa'da son dönemde gerçekleştirmiş olan en ayrıntılı enerji dönüşüm projesinin 2023 senesinde tamamlanması bekleniyor. Dünyada bir öncelikle gaz ve elektrik dağıtımını bir arada sunan Kazancı Holding, projenin ilk fazında 6 milyona yakın abonesinin sayaçtan tahsilata tüm süreçlerini dijitalleştiriyor.

23 NİSAN’DA TRAFO DUVARINDAN TUVALE 23 NİSAN’DA TRAFO DUVARINDAN TUVALE

Yapay zeka, öğrenen makineler ve gelişmiş analitikler dahil yerleşik tüm akıllı teknolojileri içeren kurumsal kaynak planlama sistemi olan SAP S/4HANA, gerçek-zamanlı veri analitiği ve tahminlemeyi mümkün kılarak hızlı ve verilerle yönlendirilen karar verme sürecinin de yolunu açıyor.

TEK MERKEZDEN GÜVENLE YÖNETİLECEK

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Kazancı Holding Dijitalleşmeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Barış Erdeniz, “2022 ve 2023 senelerinde enerji üretimi ve jeneratör gruplarının dijital altyapıları en ileri teknolojileri yenileyecek. 4 kıtaya yayılan operasyonlarımızı en verimli ve güvenli olarak yönetebilmek için SAP ile enerji piyasasında 4 yıla yayılan çok büyük ölçekli bir dijital dönüşüm projesine imza atıyoruz. Bu projenin ilk aşamasında, Holding bünyesindeki 65 firmamızın ve bu şirketlerimizin hizmet vermekte olduğu 31 ildeki 6 milyona yakın doğal gaz ve elektrik abonesinin sayaçtan tahsilata tüm süreçlerini dijitalleştiriyoruz. Ayrıca Türkiye enerji piyasasında S/4HANA geçişini gerçekleştiren ilk şirket olmanın heyecanını yaşıyoruz." (AA)