Kayseri'ye kurulacak 4,5'ar megavat kapasiteli biyogaz tesisi ve hibrit güneş santrali için Büyükşehir Belediyesi ile Renesco Holding arasında sözleşme imzalandı. 

15 BİN HANENİN ENERJİ İHTİYACI KARŞILANACAK 

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Beydeğirmeni Besi Bölgesi Projesi kapsamında kente ilk aşamada 4,5 MW’lık biyogaz tesisi ve 4,5 MW’lık hibrit güneş santrali kurulacak. Daha sonraki süreçte ise 45 bin ton kapasiteli gübre tesisi ile 80 dönüm biyogaz ve sera tesisi hazırlanacak. Bu kapsamda yılda 20 milyon metreküp doğal gaz rezervine eş değer üretim yapılacak. Biyogaz tesisinde hayvansal atıkları dönüştürerek elektrik üreteceğiz. Bu sayede hayvansal atıkların değerlendirilmesiyle çevre kirliliğinin önüne geçileceğiz. Bu yatırımla 15 bin hanenin elektrik ihtiyacına cevap verilecek” dedi. 

180 MİLYON TL YATIRIM SÖZ KONUSU 

Büyükkılıç, projenin ikinci fazı ile ilgili de bilgiler verdi. 45 bin ton kapasiteli organomineral gübre fabrikasıyla Kayseri'nin gübre ihtiyacının karşılanacak. 80 dönümlük alandaki serada ise 400'e yakın kadın çiftçinin istihdam edilecek. Bu proje kapsamında bölgeye 180 milyon TL bir yatırım yapılacak. Belediyenin cebinden bir lira çıkmayacak. Farklı dönemlerde belediyemize enerjiden kazandıklarından pay verecekler. Bu pay belediye bütçemize çok büyük katkı sağlayacak." dedi. (AA)