Kuruluş tarihi 1963 yılına dayanan Kardeş Elektrik hem üretimini gerçekleştirdiği hem de temsilciliğini üstlendiği markalarla farklı sektörlerin ihtiyaçlarına cevap vermeye devam ediyor. Yeni dönem iş gündemini konuşmak için bir araya geldiğimiz Kardeş Elektrik Satış ve Pazarlama Direktörü Serhan Akyazan, “Yılın ilk çeyreğinde ihracat çalışmalarımızı canlandırdık, ürün gruplarımızda yenilikler yaptık ve profesyonel el aletleri konusunda üst segment bir firma olan Klauke markasının temsilciliğini aldık. Yolumuza hızlı ve emin adımlarla devam ediyoruz.” dedi. 

Firmanızın kuruluşundan ve yapılanmasından kısaca bahsedebilir misiniz?

Kardeş Elektrik, 1963 yılında Elektrik Mühendisi Ünal Kardeş tarafından Karaköy’de kuruldu. Daha sonra elektrik sektöründe çok iyi bilinen pako şalterin mucidi Avusturya menşeili Kraus & Naimer markasının Türkiye temsilciliğini aldı. Kardeş Elektrik’in büyüme süreci 1974 yılında Sefaköy’deki fabrikasına taşınana kadar devam etti ve halen devam ediyor.  Kardeş Elektrik bugün Arnavutköy’de bulunan 11 bin metrekare alan üzerindeki fabrikasında üretim faaliyetlerine sürdürüyor. Kraus & Naimer’in 1968 yılında başladığı üretim faaliyetlerini de yine bu fabrikada gerçekleştirmeye devam ediyor.

Kardeş Elektrik, Arnavutköy’de bulunan fabrikasında Kraus & Naimer markasına ait C-CA serisi pako şalterlerin üretimini gerçekleştiriyor. Fabrikada üretilen diğer ürünler arasında; piyasada SKP olarak adlandırılan standart tip sıkmalı kablo pabuçları, Mega markalı oto kömürleri, oto kömür yuvaları, marş otomatikleri ve Born klemensler yer alıyor. 

Distribütörlüğünü üstlendiğimiz markalar arasında ise Hellermann Tyton, Klauke, Efen, Inset, Iboco ve Schlegel yer alıyor. 
•    Alman menşeili Hellermanntyton, kablo bağları ve aksesuarları ürünleriyle daha çok beyaz eşya ve otomotiv sektörlerinde tercih ediliyor. 

•    Alman menşeili Klauke, bağlantılı elemanları ve el aletleri ürünleriyle sektörde yer alıyor. 

•    Alman menşeili Efen, daha pano sektöründe kullanılan sigortalı yüksek ayırıcılar ürünleriyle pazarda dikkat çekiyor.   

•    İtalyan menşeili Inset ve Iboco markasıyla da kablo kanalları konusunda birçok sektörün ihtiyacına cevap veriyor.

•     Alman menşeili Schlegel markasının ürün gamında kumanda panoları, sinyal lambaları yer alıyor. 

Kardeş Elektrik olarak 40’a yakın bayi ağımızla hem ürettiğimiz hem de distribütörlüğünü üstlendiğimiz markaların ürünlerini Türkiye pazarı ile buluşturuyoruz. 

Yeni temsilciliğini aldığınız Klauke markasından bahsedebilir misiniz? Sektörlerin hangi ihtiyaçlarına çözüm üretmeyi hedefliyorsunuz? 

Klauke, bağlantı elemanları ve profesyonel el aletleri konusunda yüksek kalitede ürünler geliştiren önemli bir marka. Türkiye pazarının da yakından tanıdığı ve tercih ettiği ürünlere sahiptir. Biz bir süre markanın distribütörlüğüne ara vermiştik. 2021 yılı itibariyle yeniden anlaşma gerçekleştirdik. Bu değerli markayı yeniden Türkiye pazarındaki müşterilerimizle, bayilerimizde buluşturuyor olmaktan dolayı oldukça mutluyuz. Kaliteli, uzun kullanım ömürlü ürünleri ve satış sonrası hizmetleriyle birçok sektörün ihtiyaçlarına cevap vermeyi hedefliyoruz.