Shanghai Ekoloji ve Çevre Dairesi, Chongming ilçesinin yetkilileri ile karbonsuzluk girişiminin uygulamaya başlatılması konusunda bir anlaşma gerçekleştirdi. Anlaşmaya göre Shanghai Ekoloji ve Çevre Dairesi ile ilçe yönetimi birçok alanda iş birliği yapacak. Bu alanların arasında yerel karbon emisyonlarına yönelik araştırılması, inovasyon platformları ve teknolojileri kurulması yer alacak. 

YEŞİL YAŞAM KONSEPTİ DESTEKLENECEK

Yetkililer, Chongming’in çevre, enerji, ulaşım ve üretim alanlarında "yeşil yaşam" konseptini aktif olarak destekleyeceğini açıkladı. Bu hedeflerine ulaşabilmek için ulaşım, inşaat faaliyetleri ve endüstri alanlarına düşük karbondioksit emisyonu ile ilgili stratejiler izlenecek. 
Yapılan çalışmalar değerlendirildiğine geçtiğimiz beş yıl içerisine doğal gaz tüketiminin artmasına yönelik karbon emisyonu azalmış, yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili enerji türleri geliştirilmiş, karbondioksit emisyonlarının yoğunluğu düşürülmüştü. Şimdi hazırlanan yeni bir beş yıllık plan uyarınca Shanghai, karbon emisyonlarının doruk noktasını 2025 yılına aşmayı hedefliyor. 
 
Chongming, bir ada olup Shanghai kentinin ormanlık alanlarının ve tarım arazilerinin üçte birini içeriyor. Öte yandan burada iki önemli su kaynağı, Dongfengxisha ve Qingcaosha sarnıçları/havzaları bulunuyor. Chongming'in toplam yüzölçümünün yüzde 30 kadarı zaten ormanla kaplı. Doğal ıslak bölgeler, 2025 yılına değin en az 2 bin 480 kilometre karelik bir alan kaplayacak.