23 NİSAN’DA TRAFO DUVARINDAN TUVALE 23 NİSAN’DA TRAFO DUVARINDAN TUVALE

Kalyon Enerji, bünyesinde yer alan güneş enerjisi teknolojileri fabrikası Kalyon PV ile beraber, ülkenin istihdam potansiyelini artırmak amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ile iş birliği gerçekleştirdi. Bu birliktelik kapsamında İş’te Mesleğim Eğitim adıyla yeni bir protokole imza atıldı.  

DAHA FAZLA GENCE İSTİHDAM SAĞLANACAK

Kalyon PV, güneş paneli üretiminin dört aşamasının tek çatı altında toplandığı tesisiyle dünyada ilk ve tek. Kalyon PV, sektörün ihtiyacı olan nitelikli ve kalifiye insan kaynağı için, MEB ile birlikte eğitim programı hazırladı. Bu programa göre mesleğe yeni başlayan ya da aday çalışanlara enerji sektörü odağında atölyede uygulamalı dersler verilecek. Genç çalışanlar ilaveten mesleki eğitimlerini Kalyon PV bünyesinde ve Solar Akademi’de alabilecekler. İş birliğine göre belirlenen okulların atölye/laboratuvarlarında ihtiyaç duyulan ekipmanlarla donatılacak, eğitimlere ilişkin malzeme desteği sağlanacak. MEB’in düzenlediği ustalık sınavından başarılı olan gençler ise belgelendirilecek. Hem çalışanlarına hem de yeni istihdam edilecek personellere uygulanacak bu program; katılımcılarına, işletmelerdeki mesleki eğitimlerini yerinde görerek kendilerini geliştirme fırsatı verecek. Ayrıca ustalık sertifikalarıyla mesleki yeterlilikler belgelenmiş olacak. 

“MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİNDEN MEZUN OLAN TÜM GENÇLERE İSTİHDAM GARANTİSİ”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren T.C. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Tüm OSB’lerde 255 mesleki eğitim merkezi kuruldu. Mesleki eğitim merkezini kurmak için illa bir bina yapılmasına gerek yok. Çünkü haftada bir gün eğitim verildiği için mesela burada. Bugün imzalayacağımız protokol kapsamında bu kadar büyük bir tesiste öğrenci bir günlük eğitimi burada alabilir. Farklı bir meslek eğitim merkezine gitmesine gerek yok. Şimdi yerinde görünce, bu açılımı çok rahat bir şekilde kazandırabiliriz. Buradaki mesleki eğitim merkezinin açılımının en önemli ayağı, istihdam garantili mesleki eğitim merkezi uygulamasını ilk kez yürürlüğe sokmamız. Türkiye’de mesleki eğitim merkezlerindeki istihdam oranı çok yüksek. Yüzde 88’lerde. Kalyon ailesi, Kalyon PV’yle birlikte buraya kayıt yaptıran ve dört yılın sonunda başarılı olan tüm gençlerimize istihdam garantisi veriyor. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum.”

“GENÇLERİMİZİN KENDİLERİNİ GELİŞTİRMESİ ADINA FIRSATLAR SUNACAĞIZ”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Kalyon Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Kalyoncu “MEB ile imzaladığımız iş birliği protokolü için heyecanlıyız. Kalyon Enerji olarak Türkiye’nin istihdam potansiyelini artırmayı, eğitim ve vizyon sahibi insan kıymetimizi yarının teknolojileriyle buluşturmayı amaçlıyoruz. Çalışmalarımızı da bu doğrultuda hazırlıyoruz.  Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınması ve eğitim vizyonu çerçevesinde; güneş enerjisi sistemlerinde, mesleki eğitim ve istihdam süreçlerini hayata geçirmek amacıyla MEB ile güçlerimizi birleştiriyoruz. İş’te Mesleğim Eğitim adlı yeni bir iş birliği protokolüne imza atıyoruz. Gerek mevcut gerek yeni istihdam edilecek çalışanlarımız için uygulanacak olan bu program, katılımcılarına mesleki eğitimlerini yerinde görüp, uygulayarak kendilerini gerçekleştirme ve geliştirme fırsatı verecek. Alacakları ustalık sertifikalarıyla yeterliliklerini belgeleme imkânı da tanıyacak. “Enerjimiz Millî, Geleceğimiz Güçlü” yaklaşımımızla, gençlerimize daha fazla istihdam imkânı sağlayacak. Türkiye’mizin sürdürülebilir kalkınmasına daha fazla katkı sağlayarak enerjimizi gençleştireceğiz” dedi.