ENERJİ YATIRIMLARI RÜZGÂRA YÖNELDİ ENERJİ YATIRIMLARI RÜZGÂRA YÖNELDİ

Kalyon Enerji, Kalyon Karapınar Güneş Enerji Santrali için İngiliz İhracat Kredi Ajansı UK Export Finance (UKEF), J.P. Morgan Chase Bank, Denizbank, Garanti BBVA, Türkiye İş Bankası, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası ile 12 yıl vadeli toplam 812 milyon dolarlık finansman anlaşması imzaladı. 

PROJE HEDEFLENEN TARİHTEN ÖNCE TAM KAPASİTEYE GEÇECEK 

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, Güneş Enerji Santrali finansman imza töreninde konuştu. Kalyoncu, “Hayata geçirdiğimiz bu anlaşma ile önemli bir kaynağı temin ediyoruz. Kalyon olarak sağladığımız bu kaynak hem Türkiye ekonomisine olan güvenin bir göstergesi hem de Kalyon Holding’in sürdürülebilir finansal yapısının da ispatıdır. Kalyon Karapınar Güneş Enerjisi Santrali, şimdiden 550 MW kapasitesini işletmeye aldı. Kalyon PV fabrikamızın üretim kapasitesini ise 1000 MW’a çıkarttık. Santral, 1350 MW panel kurulu gücü ile tam kapasiteye ulaştık. Hedeflerimizin çok ötesine geçtiğimizi mutlulukla söylüyorum. Çalışmalarımız neticesinde santralin tam kapasite ile faaliyete geçme hedefini bir yıl öne çektik. Projenin finansmanının sağlanması, yatırımın hayata geçmesi gibi tüm aşamalarını Kalyon Holding üstlendi. Kalyon Holding’in entegre yapısının, hızının ve gücünün göstergesi oldu” dedi. 

TÜRKİYE’YE YILDA 400 MİLYON DOLAR DÖVİZ İKMASI SAĞLIYOR  

Kalyoncu, projeyle ilgili açıklamasına şu sözlerle devam etti: “Kalyon Enerji, Türkiye’nin yenilenebilir ve temiz enerji alanındaki kararlılığını bütün dünyaya gösteriyor. En önemlisi de Türkiye’ye yılda 400 milyon dolar döviz ikamesi sağlıyor. Kalyon PV tarafından yüzde 80 yerlilikte güneş panelinin Türkiye’de de üretilmesi, cari açığın azaltılması ve nitelikli istihdam sağlanması açısından stratejik önem taşıyor. Kalyon Karapınar Güneş Enerjisi santrali tamamlandığında, tek bir saha üzerine kurulu Avrupa’nın en büyük güneş santrali olacak” dedi.