Sektöründe 1953 yılından beri faaliyet gösteren Kale Endüstri Holding, yeni yatırımlarla büyümeye devam ediyor. Enerji maliyetlerini düşürmek amacıyla hayata geçirdikleri projeleri konuşmak amacıyla bir araya geldiğimiz Kale Kilit Endüstriyel Operasyonlar Direktörü Mücahit Kartal, “Enerji maliyetlerimizi düşürebilmek adına yenilenebilir enerji ile ilgili çalışmalarımız bulunuyor.  İlk yatırım maliyetlerinin daha düşük seviyelere gelmesiyle birlikte kendi enerjimizi üretebileceğimiz bir yatırım yapmamız olası bir durum olarak görünüyor. Mevcut makine ve hatlarımızda düşük enerji tüketimi sağlayan ekipmanlar kullanmaya özen gösteriyoruz. Isı izolasyonu ve doğal aydınlatmadan istifade dahil tüm tasarruf imkanlarını etkin şekilde kullanıyoruz.” dedi. 

Öncelikle okuyucularımız için kısaca şirketinizin yapılanmasını ve yakın dönem iş gündeminizi anlatabilir misiniz? 

1953 yılında temelleri atılan, 1979'daki büyük yatırımı Kale Kilit ile sektöre güçlü bir adım atan, 1988 yılında tüm şirketlerini holding çatısı altında toplayan ve 2016 yılında Avrupa’nın en büyük entegre kilit üretim tesisi olma özelliğini taşıyan Çerkezköy fabrikasını kuran Kale Endüstri Holding A.Ş. olarak, sadece Türkiye’de değil dünya pazarında da söz sahibi global bir marka olarak dev yatırımlara imza atıyoruz. 
“Tam Kapsam Güvenlik” anlayışıyla; kilitten çelik kapı ve kasaya, elektronik kilitten geçiş kontrol ve alarm izleme sistemlerine, pencere sistemlerinden yangın kapılarına kadar bütünsel güvenlik ürünleri sunuyoruz. 
Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan ve Kale Endüstri Holding’in lokomotif şirketi olan Kale Kilit ile Türkiye’de yaşam ve çalışma alanları güvenliğinde lider konumundayız. Dünyada da alanımızın önemli firmaları arasında yer alıyoruz. 

2016 yılından bu yana, Çerkezköy fabrikamız ve Vadistanbul’daki ofis yatırımlarımız dahil olmak üzere modern üretim ve yönetim anlayışıyla yatırımlarımızı gerçekleştirdik. Avrupa’nın en büyük entegre kilit üretim merkezi olarak kurulan fabrikamızda hem sektöre hem de ülke ekonomisine ve istihdamına büyük katkı sağlayacak önemli bir sürece imza attık. Modern altyapısı ile dikkat çeken Çerkezköy fabrikamızda ürünlerimizi son teknoloji otomasyon sistemiyle üretiyoruz. Bu sayede kilit silindir, çelik kapı, çelik kasa, yangın kapısı ve pencere sistemleri alanındaki üretim kapasitemizi iki katına çıkarttık. Günde 150 bin adet kilit ve 80 bin adet silindir üretim kapasitesine sahibiz.
Yaklaşık 40 yıl faaliyet gösterdiğimiz İstanbul Güngören’deki yönetim ofisimizi 2018 yılında Türkiye’nin en büyük ofis kompleksi olan Vadistanbul’a taşıdık. Böylece entegre güvenlik ürünlerimizin bir arada sergilendiği mağazamızı da genel merkezimizin bulunduğu aynı binada hizmete açmış olduk. Bu mağazada ziyaretçilerimiz yeni ürün ve teknolojilerimizi görmenin yanı sıra tüm ürünlerimizi de verilen hizmete uygun olarak tasarlanan özel odalarda deneyimleme imkanı buluyor. Fabrikamız ve yeni genel müdürlük binamızda 1600’ü aşkın çalışanımızla yol alırken, Türkiye’de kendi alanında yüzde 98 oranla en çok bilinen marka olmanın gururunu yaşıyoruz. 

Tesisinizde enerji maliyetlerinizi düşürmek için ne tür çalışmalar yapıyorsunuz? Kendi enerjinizi üretmek için bir yatırım planınız var mı? Yakın dönemde böyle yatırım yaptıysanız sonuçlarını paylaşır mısınız?

Enerji maliyetlerimizi düşürebilmek adına yenilenebilir enerji ile ilgili çalışmalarımız bulunuyor.  İlk yatırım maliyetlerinin daha düşük seviyelere gelmesiyle birlikte kendi enerjimizi üretebileceğimiz bir yatırım yapmamız olası bir durum olarak görünüyor. Mevcut makine ve hatlarımızda düşük enerji tüketimi sağlayan ekipmanlar kullanmaya özen gösteriyoruz. Isı izolasyonu ve doğal aydınlatmadan istifade dahil tüm tasarruf imkanlarını etkin şekilde kullanıyoruz.