İzoleli portatif yıldırımdan korunma sistemleri IEC 62305 ve IEC 62561-8 Yıldırımdan Korunma Standartlarının gerekliliklerine uyacak şekilde tasarlanıyor. IEC 62305 Standart serisi yıldırımdan korunma konusunu detaylı bir şekilde bizlere açıklıyor. Bu standartın 3’üncü bölümü izoleli yıldırımdan korunma sistemleri konusunda bize detayları veriyor. İzoleli yıldırımdan korunma sistemleri IEC 62305 -3 Standartına göre bize en güvenli yıldırımdan korunma sistem tasarımını sağlıyor. Yıldırımdan korunma sistemi İzoleli ve portatif sistemler özellikle askeri tesisler, yanıcı patlayıcı ve kimyasal tesisler; insan yoğunluklu yapı ve fabrikalar için kesinlikle kullanımı önerdiğimiz sistemlerdir. Ayrıca taşınabilir olan bu sistemler askeri harekatlarda ve açık arazide çalışma, tatil, kamp yapan kişiler için can güvenliğinin sağlanması için en ideal çözümdür.

YILDIRIMDAN KORUNMA SİSTEMİ

Yapı ve tesisler için en güvenli koruma yöntemini sağlayan izoleli sistemler özellikle askeri projelerde araçlara atılarak kamp kurulan alanlarda askerlerin yıldırıma karşı can güvenliğinin sağlanması; cephaneliklere yıldırımın düşmesini engellemek için bize en güvenli yıldırımdan korunma çözümü sağlıyor. Portatif yıldırımdan korunma sistemleri pasif sistemlerdir ve yıldırımı çekmezler gerçekten yıldırım düşecekse devreye girer. Bu şekilde bir koruma açısı oluştururlar. Kurulan sistemlerin konuldukları alanda topraklanması son derece önemlidir ve ek olarak adım gerilimine karşı hasır ağlarla önlem alınmalıdır. Toprak noktası girişlerinde 5 OHM ve altı direnç değeri sağlanarak topraklama yapılmasını öneriyoruz. İzoleli yıldırım iniş sistemleri tüm bağlantı noktalarında orijinal ürünleri kullanılmalıdır. İzoleli kablo başlıkları; izoleli yıldırım iniş iletkenleri sabitleme kroşeleri; tripod bağlantı elemanları; Hepsi orijinal parçalardan oluşmalı ve test raporlarına sahip olmalıdır.

İZOLELİ TRİPOD SİSTEMLERİ

İzoleli tripod sistemleri s koruma alanına yıldırımın atlayacağı iletken; metal; boru ve havai at yerleştirilmemesi burada konik s koruma mesafesine dikkat edilmesini öneririz; İzoleli yıldırımdan korunma sistemleri iş güvenliği yönetmeliği kapsamında biz tasarımcılar için en güvenli yıldırımdan korunma sistemini kurmamıza imkan sağlıyor.