İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki İstanbul Enerji AŞ ve İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İzenerji AŞ, bilgi ve deneyimlerini bir yılı aşkın süredir paylaşıyorlardı. Bu sinerji resmiyete dönüştü ve protokol imzaladı. 
İstanbul Enerji Genel Müdürü Yüksel Yalçın ve İzenerji Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ercan Türkoğlu, attıkları imzayla yenilenebilir enerji teknolojileri uygulamalarındaki iş birliklerini resmiyete dönüştürdü. Protokolle; enerji yönetim uygulamaları; enerjinin üretimi, yönetimi ve verimli kullanılması konularında iş birliği yapılacak. Yapılan iş birliği aynı zamanda İstanbul Enerji ve İzenerji’nin bünyelerinde hizmet veren enerji tedarik şirketleri İsetaş ve İzetaş’ı da kapsayacak.

“SÜRDÜRÜLEBİLİR BOYUTA TAŞIDIK”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren İstanbul Enerji Genel Müdürü Yüksel Yalçın, “İki büyük şehrin enerji alanındaki çalışmalar kapsamında yapılacak iş birliği sayesinde çok daha etkili sonuçlar üretilecek. Deneyimimizi, bilgimizi ve teknoloji konularındaki paylaşımımızı daha sürdürülebilir bir boyuta taşımak amacıyla bu protokolü resmileştirdik. Fuarlar, kongreler, sempozyumlar ar-ge ve mühendislik çalışmaları, vb. etkinliklerde birlikte adım atacağız” dedi.

“İŞ BİRLİĞİMİZİ TAÇLANDIRDIK”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren İzenerji Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ercan Türkoğlu: “Deneyim paylaşımımızı bir iş birliği protokolüyle resmileştirdiğimizden dolayı mutluyuz. Çevre ve enerji konulu başlıklar altında yapılacak faaliyetlerimizle ilgili atılan imzalar her iki iştirak şirketi için de önem teşkil ediyor. İstanbul Enerji ve İzenerji iş birliği gelişerek ve boyut kazanarak devam edecektir.” 

ENERJİ SEKTÖRÜNDE TEKNOLOJİK YATIRIMLAR ENERJİ SEKTÖRÜNDE TEKNOLOJİK YATIRIMLAR