DERYA KUMTEPE - Fronius Solar Enerji Satış Müdürü Serdar Serhadlıoğlu ile hızlı bir şekilde gelişmeye devam eden çatı pazarını konuştuk. Endüstriyel tesislerin, evlerin ve ticari yapıların kendi enerjisini üreterek önemli avantajlar elde ettiğini hatırlatan Serhadlıoğlu, projenin verimli olabilmesi içinse invertör seçiminin çok önemli bir kriter olduğunu söyledi. Artırdıkları satış hedefiyle ilgili de açıklama yapan Serhadlıoğlu, “Biz ayda 300 invertörü geçmeyi hedefliyorduk ve yıl içerisinde bu hedefimizi yakaladık. Şimdi ise bu rakamı ikiye katlamayı planlıyoruz. Çalışmalarımızı sadece sanayi olarak değil aynı zaman hem evsel hem de küçük endüstriyel yapıları da kapsayacak şekilde hazırlıyoruz.” dedi. 

HİBRİT SANTRALLER SEKTÖRÜ CANLANDIRACAK 

“Hibrit enerji santralleri, tüm konvansiyonel kaynaklar yani lisansı olan bütün santrallerin kendi santralinin yanında bir santral kurma hakkına daha sahip olması anlamına geliyor. Böylelikle atıl olan bir kapasitenin aktif edilmesini sağlıyor.” Sözleriyle hibrit santral düzenlemesini değerlendiren Serhadlıoğlu, bu düzenlemenin sadece güneşi kapsamadığını her alanda kendini gösterdiğini belirtti. Serhadlıoğlu, avantajlarını ise şu sözlerle anlattı: “Hibrit santraller, çok uzun bir sürecin sonucunda ulaştığımız güzel bir netice oldu. Hibrit santraller sayesinde özellikle hidroelektrik santrallerinin verimli çalışamadığı zamanlar oluşan kapasite açığını kapatmak üzere hazırlandı. Aynı zamanda otoprodüktör lisanslarıyla başlayan fabrikatörlerin gaz kaynaklı konvansiyonel enerji yatırımlarının da yenilenebilir enerjiye doğru bir enerji evrimini gözlemleyeceğiz . Bu nedenle  uzun süredir beklenen bir projeydi ve sektörün istediği oldu. Bu düzenleme sayesinde yavaşlayan kurulum hızı artırabilecek ve biz oyunculara yeni alanlar açılabilecek. Kısacası kurulum yapabileceğimiz sağlıklı projelere daha hızlı bir şekilde kavuşabileceğiz. Güneş bugün hem ucuz hem güvenilir hem de sürekli olarak rahat bir enerji kaynağı olarak gündemdeki yerini koruyor.” 

AYDA 600 İNVERTÖR SATIŞI HEDEFLİYOR 

“Biz ayda 300 invertörü geçmeyi hedefliyorduk ve yıl içerisinde bu hedefimizi yakaladık. Şimdi ise bu rakamı ikiye katlamayı planlıyoruz.” diyen Serhadlıoğlu, çalışma stratejilerini sadece sanayi olarak sınırlandırmadıklarını aynı zamanda hem evsel hem de küçük endüstriyel yapılara da odaklandıklarını belirtti. Hedefledikleri rakamın yüksek olduğunun altını çizen Serhadlıoğlu, “Hedeflediğimiz rakam oldukça yüksek ve bu hedefe ulaştığımızda ciddi bir servis altyapısına ve yedek parça stoğuna ihtiyaç var.  Bizim amacımız bu geliştirdiğimiz altyapımızla beraber önümüzdeki sene yaşanacak kalkınmayla eş güdümlü olarak güçlü bir satış rakamına ulaşmayı hedefliyoruz. Satış rakamını ise ayda 600 invertör olarak planlıyoruz. Ciddi bir rekabet içerisindeyiz ama çok güçlü bir firmayız. Bu rekabet içerisinde kendi yolumuzu ve kendi pazarımızı iyi çizebiliyoruz. Bu sayede 2021 yılına daha pozitif bakabiliyoruz.” dedi.