İngiliz enerji şirketi British Petroleum (BP), İngiltere’nin en büyük hidrojen santralini 2030 yılına kadar kurmaya hazırlanıyor. Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren BP, “Sera gazı emisyonlarını azaltmak için İngiltere'nin kuzeyindeki Teesside bölgesinde ülkenin en büyük hidrojen santralini kurmayı hedefliyoruz. Santralin faaliyete geçmesiyle birlikte 1 gigavat "mavi hidrojen" üretilmesi planlanıyor. Santral devreye alındığı zaman İngiliz hükümetinin 5 GW’lık hedefinin beş birini karşılayacak kapasiteye sahip olacak.” denildi.  

KUZEY DENİZİ’NDEKİ DEPOYA AKTARIM YAPILACAK 

Şirketin, "H2Teesside" olarak adlandırılan projesi kapsamında, yılda 2 milyon tona kadar karbondioksiti depolaması ve bunu Kuzey Denizi'nin altındaki depoya aktarması bekleniyor. 

•    Konuyla ilgili açıklama yapan BP Düşük Karbon ve Gaz Başkan Yardımcısı Dev Sanyal, “Karbon tutma ve depolamayla entegre olan mavi hidrojen, endüstriyel süreçlerin ihtiyaç duyduğu ölçek ve güvenilirliği sağlayacaktır." dedi. 

•    Konuyla ilgili açıklama yapan İngiltere Enerji Bakanı Anne Marie Trevelyan, "Temiz hidrojenin, dünyayı karbon salımından arındırmamıza yardımcı olacak büyük bir potansiyeli bulunuyor. BP'nin Teesside'deki bu potansiyeli keşfettiğini görmek çok güzel” dedi.