İzole güç sistemlerini basit bir şekilde anlatmaya çalışacak olursak; izolasyon trafosu ile beslediği yükleri şebeke toprağından (TN – TT sistemlerden) ayıran yapılar olarak açıklamak mümkün. Burada amaç, hastane ve havalimanı gibi kritik yüklerin beslendiği mahallerde elektrik kaçağını kesinti olmadan engellemektir. Bu noktada İnform devreye giriyor ve izole güç sistemleriyle tüm genel ve özel mekanlarda kullanılan aletlerde olası elektrik kaçağı durumlarında cihaza temas eden bireyleri elektrik çarpmasından koruyor.

UYGULAMASI ZORUNLU SİSTEMLER 

IT sistemler; endüstriyel işletmelerde topraklı şebekelere göre çok fazla tercih edilmeyen bir dağıtım sistemidir. Ancak hastanelerde yer alan Grup-2 odalarında, TS IEC 60364-7-710 standardına göre kazandırdığı elektriksel güvenlikten dolayı uygulamasının zorunlu olduğu sistemlerdir. Amaç ise kullanılan aletlerde olası bir elektrik kaçağı durumunda herhangi bir kesinti yaşamadan bireyleri elektrik çarpmasından korumaktır. Evlerde, iş yerlerinde ve hastanelerde elektrikle çalışan küçük aletler kullanılıyor. Bu aletler şehir şebekesinden besleniyor. Gücü ise 220 Volt değerinde olduğu biliniyor. Şehir şebekesinin bir ucu 220V gerilimdeyken diğer ucu ise 0 Volt’ta yani toprak ile aynı gerilimde bulunuyor. Bu noktada cihazlara temas ettiğimiz bir yerde elektrik kaçağı olması durumunda, elektrik toprağa ulaşmak için bizi en kısa olarak olarak görüyor. Devresini ise üzerimizden tamamlamıyor. Yani elektrik çarpması yaşanıyor. Bu noktada İnform İzole Güç Sistemleri ile devreye girerek kaçağa maruz kalındığı anda elektriğin bireyin üzerinden akmasını engelliyor. Hem de cihazın çalışması devam ediyor. 

HASTANELERDE ELEKTRİK KESİNTİSİ SON BULUYOR 

Hastaneler, elektrik kesintisinin önemli bir sorun olduğu merkezlerden biri. Bu sebeple İnform hastanelerin birinci tercihi oluyor. İnform, İnfomips İzolasyon Takip Panoları, Ameliyathane Kontrol Panelleri ve Lokal ve Merkezi İzleme Sistemleriyle oluşabilecek olası sorunların önüne geçiyor. İnform, İzole güç sistemini oluşturan ana eleman olan İnfomips İzolasyon Takip Panoları ile sistemi topraktan ayırıyor. Beslediği yüklerin izolasyon seviyesini devamlı olarak kontrol ediyor ve kaçak olması durumunda hem izolasyon kaçağını alarm olarak gösterebiliyor hem de elektrik kesintisi yaşatmıyor. Lokal Alarm panelleriyle de IT panolara ait tüm anlık değer ve alarmları, istenilen lokasyonlara taşıyor. Genel olarak beslediği lokasyondaki hemşire bankolarına, koridor duvarlarına ve ameliyathanelere monte edilebilen sistemi, merkezi alarm panelleri ile de tek lokasyondan hastanedeki tüm panoları izleme imkanı sunuyor.