Danfoss'un satışları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 düşüşle ilk yarıda 2,9 milyar Avro olarak gerçekleşti. Faaliyet karı (EBITA) geçen yılın aynı dönemine göre % 19 düşüşle 309 milyon Avro’ya ulaştı ve EBITA marjı geçen yılın ilk yarısındaki % 12,1'e karşı 2020 ilk yarıyılında % 10,8 oldu.

BÖLGELERE GÖRE DEĞERLENDİRME YAPILDI 

2020’nin ilk yarısı, hâlâ küresel sarsıntı ve belirsizlik yaratmaya devam eden COVID-19 salgınının etkisi altında geçti. Danfoss'un faaliyet gösterdiği bölgelerin tümü ve endüstrilerin birçoğu etkilendi. Danfoss, satışlarda en büyük olumsuz etkiyi Nisan ve Mayıs aylarında yaşarken, ikinci çeyreğin sonuna doğru dönemsel bir toparlanma kaydetti. Bunun yanında, Danfoss'un Asya'daki satışlarının dengelendiğine dair işaretler ön plana çıktı ve Çin, ikinci çeyrekte rekor satışlar ile gücünü geri kazandı. Avrupa genelinde de Danfoss, ikinci çeyreğin başındaki en düşük seviyeye kıyasla iyileşme işaretleri görüyor. Buna karşılık Kuzey Amerika, Latin Amerika ve Hindistan satışları, COVID-19’un etkileri altında zorlanmaya devam ediyor.

HIZLI AKSİYON ALDIK 

Danfoss Başkanı ve CEO’su Kim Fausing "Dünya genelinde ekiplerimizin bu zorlu durumla başa çıkma şekilleriyle gurur duyuyorum. Çalışan sağlığına ve güvenliğine odaklanarak hızlı bir şekilde aksiyon aldık. Çalışanlarımız ve iş ortaklarımızla iletişimde kaldık, müşterilerimize hizmet verdik ve masraflarımızı operasyonlarımıza göre ayarladık. Küresel olarak fabrikalarımızı çalışır durumda tuttuk ve müşterilerimiz ile tedarikçilerimize yönelik dijital varlığımızı güçlendirdik. Aynı zamanda stratejik hedeflerimize odaklanmayı da sürdürdük” dedi.

YAVAŞ BİR TOPARLANMA BEKLİYORUZ

Gerek küresel gerek ulusal seviyede çevreci dönüşüm ve altyapı yatırım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. COVID-19 krizinin sona ermesiyle birlikte, ekonomilere hız kazandırması beklenen planlarda çok önemli araçlar olarak bunlar öne çıkıyor. Bu bağlamda Danfoss’un çözümleri elektrifikasyonu arttırma, şehirleşme ve iklim değişikliği gibi küresel mega trend’lere her zamankinden daha fazla hitap ediyor. Kim Fausing konuşmasını “Her ne kadar 2020’nin geri kalanının pandeminin etkisi altında geçeceğini ve faaliyet gösterdiğimiz pazarlardan birçoğunda belirsizliklerin olmaya devam etmesini bekliyor olsak da, yavaş bir toparlanma bekliyoruz. Ayrıca, Danfoss özellikle elektrifikasyon alanında dünyanın önde gelen şirketleri tarafından tercih edilen teknoloji ortağı olarak seçildi ve bu da bize geleceğe dair güven veriyor.” cümleleriyle tamamladı.