Enerjisa enerji ve Brisa, bugüne kadar devreye alınan 8 adet hızlı elektrikli şarj istasyon sayısının 17 adede çıkarılmasını hedefliyor. Enerjisa Enerji'nin çoğunluk hissesine sahip olduğu ve Türkiye genelinde 251 lokasyonda 468 soketli araç şarj istasyonu ağıyla en hızlı şarj istasyonu haline gelen Eşarj ile lastik sektörü lideri Brisa arasında, 2019 yılında anlaşma imzalanmıştı. Anlaşma kapsamında Brisa, seçili hızlı bakım ve servis zinciri Otopratik mağazalarında elektrikli araç şarj istasyonları açmaya başladı. Bugüne kadar İstanbul, Bursa, Denizli, Antalya, Tekirdağ, Trabzon ve Adana illerindeki Brisa Otopratik mağazalarında toplam 8 adet istasyon hizmet vermeye başladı. Brisa ve Eşarj, elektrikli araç kullanımının yaygınlaşmasında önemli bir ihtiyaç olan bu istasyonların sayısını gerçekleştirilen yeni anlaşmayla yıl sonuna kadar 17 hızlı istasyona çıkarmayı hedefliyor.

DANİMARKA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ TOPLUMSAL DÖNÜŞÜMLE TAÇLANDIRIYOR DANİMARKA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ TOPLUMSAL DÖNÜŞÜMLE TAÇLANDIRIYOR

“HEDEFLERİMİZE ADIM ADIM İLERLİYORUZ”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Enerjisa Enerji Üst Yöneticisi ve Eşarj Yönetim Kurulu Başkanı Murat Pınar, “Elektrikli araç sayısının artması hizmet ağının artmasına da vesile oluyor. Karbon salımı konusunda 2030 yılına kadar 2,5 milyon ton katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu hedefimize ulaşmak için gerçekleştirdiğimiz iş birliklerimizle adım adım ilerliyoruz. Brisa ile gerçekleştirdiğimiz iş birliğimiz de bu konuda önemli adımlardan biri. 2020 yılında 150 bin kez şarjlanma sayısına ulaştık. Gerçekleştireceğimiz iş birlikleri ile bu sayının katlanarak artmasını hedefliyoruz” dedi. 

“MOBİLİTE DÖNÜŞÜMÜ KONUSUNDA ÖNCÜ OLMAYI HEDEFLİYORUZ”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Brisa Üst Yöneticisi Haluk Kürkçü, “Tüketici alışkanlıkları ve mobilite alanındaki yeni ihtiyaçlarla birlikte çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. Sektörümüzde mobilite dönüşümü konusunda öncü olmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda Eşarj ile elektrikli araçlar için şarj çözümü sunmak üzere güçlerimizi birleştirdik" dedi. (AA)