İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Avrupa Birliği (AB) arasında “Enerji Dönüşümü için AB: Batı Balkanlar ve Türkiye’de Belediye Başkanları Sözleşmesi Projesi’ konusunda mutabakat zaptı imzalandı.

3 MİLYON AVROLUK HİBE DESTEĞİ VERECEK

Söz konusu anlaşma kapsamında AB, İBB’ye “Sürdürülebilir Enerji ve İklim Planı”nın (SECAP) geliştirilmesi  için hem danışmanlık hizmeti verecek hem de 3 milyon avro hibe desteği sağlayacak.

PROJE DANIŞMANLIĞI LİTVANYA’DAN

Proje anlaşması, Litvanya’dan Merkezi Proje Yönetimi Ajansı (Central Project Management Agency – CPMA) Direktör Yardımcısı Jūratė Lepardinienė ve İBB Dış İlişkiler Daire Başkanı Mehmet Alkanalka arasında imzalandı.

İBB’nin Saraçhane yerleşkesinde düzenlenen ve İBB Dış İlişkiler Daire Başkanlığı AB İlişkileri Müdürlüğü koordinatörlüğünde gerçekleşen imza törenine, Çevre Koruma Müdürlüğü ile Enerji Yönetimi ve Aydınlatma Müdürlüğü yetkilileri de katıldı.

"KARŞILIKLI FİKİRLERLE, ÖNEMLİ PROJELERE LİDERLİK EDECEK"

Törende söz konusu iş birliği hakkında değerlendirmelerde bulunan Lepardinienė, İBB’nin sürdürülebilir enerji alanındaki gayretlerinin heyecan verici olduğunu, iş birlikleriyle önemli adımlar atacaklarına inandıklarını dile getirdi.

Lepardinienė, "Hem bizim tarafımızdan hem de sizin tarafınızdan gelecek olan fikirlerle İBB çok önemli projelere liderlik etmiş olacak." diye konuştu.

"ARTIK SOMUT BİR EYLEM PLANINA SAHİP OLACAĞIZ"

Atılan imzalar sonrasında projeye ilişkin bilgiler veren Alkanalka, "Bu proje ile çağımızın ve geleceğimizin en büyük problemi olan küresel ısınmaya karşı mücadelede İBB, artık somut bir eylem planına sahip olacak" şeklinde konuştu.

SECAP projesinin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da önem verdiği ve üzerinde durduğu bir proje olduğunu dile getiren Alkanalka, bundan böyle somut adımlar atacaklarını vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Bu, aynı zamanda hem Avrupa’nın büyük megapolü İstanbul hem de ülkemiz için önemli bir kazanım. Bundan sonra, bize danışmanlık hizmeti verecek profesyonellerin teknik birikimiyle bizim projelerimizi en uygun şeklide eşleştirip, harekete geçeceğiz."