Sera gazı salınımını (GHG) büyük ölçüde azaltma misyonuyla hareket eden ve bu doğrultuda uzun vadeli hedefler belirleyen thyssenkrupp Elevator, mevcut karbon ayak izini 2030 yılına kadar yüzde 25 ve GHG emisyonlarını da 2040’a kadar yüzde 50 oranında azaltmayı planlıyor.

Firma, söz konusu hedeflerini, bilimsel veriler ışığında ve 2015'te BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi içinde yer alan Paris İklim Anlaşması çerçevesinde küresel sıcaklık artışının 2 santigrat derece altında tutulması için verilen taahhütler doğrultusunda belirledi.

“UZUN VADEDE, HER ŞEY SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMALI”

Şirketler olarak çevre konusunda önemli sorumluluklara sahip olduklarını belirten thyssenkrupp Elevator CEO’su Peter Walker, bu kapsamda katkıda bulunmaya kararlı olduklarını ve uzun vadede her şeyin sürdürülebilir olması gerekliliğinin altını çizdi.

HİBRİT VE ELEKTRİKLİ ARAÇ SAYISI ARTIRILACAK

Firmanın karbon emisyonunun yarısından fazlası araç filosundan kaynaklanması dolayısıyla önümüzdeki 10-20 yıl içerisinde, filonun emisyon optimizasyonu için verimli rota planlaması girişimlerine odaklanılacak.  

Bu kapsamda filodaki hibrit ve elektrikli araç sayısı da firmanın faaliyetlerine uygun olarak artırılması öngörülüyor.

TOPLAM 64 TON KARBON SALINIMI AZALTILACAK

İspanya Madrid’deki ilk akıllı veri teknolojik deposunun açılışının yanı sıra küresel yedek parça stratejisini de 2020 yılında devreye alan firma, son teknolojili yeni depo ile asansör yedek parçaları için bekleme süresinde yüzde 20’lik, servis teknisyenlerinin saha ziyaretlerinde ise yüzde 10’luk tasarruf sağlanacak.

Geri dönüşüm, emisyon azaltılması ve çevre korunması amacıyla sürdürülebilirlik planını da hayata geçirmeye hazırlanan firma, böylelikle yılda yaklaşık 400 bin km tasarruf ederek CO2 salınımında 64 ton azaltma sağlayacak. 

Benzer şekilde, dünyanın her yerinde ek merkezi depolar yapılması planlanıyor.

EN FAZLA ÇEVRESEL ÜRÜN BEYANI YAPAN FİRMA OLDU

thyssenkrupp Elevator, fabrikalarındaki enerji yönetimini iyileştirme stratejisine paralel yaptığı yatırımlarla, tüm fabrikalarına ISO 5001 sertifikası aldı. 

Asansörlerinin çevreye karşı sorumluluklarını karşılamak için dünyada genelinde Çevresel Ürün Beyanı yayınlayan ilk asansör şirketi olan firma, bunlara dört Çevresel Ürün Beyanı daha ekleyerek bugün dünyada en çok EPD yayınlayan asansör firması unvanına sahip oldu.