Siemens Gamesa Yenilenebilir Enerji Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Ebru Çiçekliyurt, Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) tarafından düzenlenen "İlk YEKA RES Deneyimleri ve Gelecekteki Kapasite Tahsis Modelleri" konulu toplantıda konuşma gerçekleştirdi. Çiçekliyurt, Siemens Enerji ile ortak olarak hareket ettiklerini ve hidrojen enerjisi konusunda çalışmalar yaptıklarını söyledi. 

“ÇALIŞMALARIN TEKNİK BOYUTLARINI DANİMARKA’DA TEST EDİYORUZ”

Hidrojen çalışmalarıyla ilgili açıklamalar gerçekleştiren Çiçekliyurt, konuşmasını şu sözlerle gerçekleştirdi. “Türkiye’de rüzgar enerjisi ile entegre edilebilecek hidrojen çalışmalarına ağırlık veriyoruz. Siemens Enerji ile ortaklaşa hidrojen enerjisi konusunda çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmanın teknik boyutlarını Danimarka'da test ediyoruz. Bu konuda büyük potansiyel olduğunu düşünüyoruz. Küresel anlamda hidrojen ekonomisinin enerji sektöründe önemli bir gündem oluşturuyor. Yenilenebilir enerji kullanarak hidrojen elde etmek isteyen birçok ülke bulunuyor. ABD ve Avrupa'da hidrojen üretimini enerji altyapısında kullanmak isteyen şirketler, çalışmalarını aktif bir şekilde yürütüyor. Siemens Enerji ile ortaklaşa hidrojen enerjisi konusunda çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmanın teknik boyutlarını Danimarka'da test ediyoruz. Bu konuda büyük potansiyel olduğunu düşünüyoruz. Enerjinin geleceği hidrojen ekonomisi üzerinde odaklanacak gibi gözüküyor." dedi. 

İZMİR’DEKİ AR-GE MERKEZİ 

İzmir'deki Ar-Ge merkezi çalışmalarına yönelik yönetim ekibini genişlettiklerini belirten Çiçekliyurt, "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından 2019'un sonunda resmi Ar-Ge merkezi belgesini aldık. 2020'de yoğun işe alma ve eğitim faaliyetlerini yürüttük. Üstlendiğimiz projeleri artırdık. İzmir'deki Ar-Ge merkezinde, tam zamanlı çalışacak 70 mühendisi istihdam ettik. Ayrıca kadın mühendis istihdamına da özel önem veriyoruz." ifadelerini kullandı. (AA)