Fluke Corporation, iç mekan hava kalitesine (IAQ) ilişkin sorun giderme ve takip işlemleri için havadaki parçacıkları ölçen dayanıklı ve son derece hassas bir ölçüm cihazı olan Fluke® 985 Parçacık Sayacı'nı sunar.  985, tesis bakım, HVAC ve IAQ uzmanlarının temiz hava kontrolü yapması ve HVAC filtre testi ve IAQ devreye alma ve inceleme işlemlerini yürütmesi için idealdir.
985, arkadan aydınlatmalı, sezgisel simgelere sahip 3,5 inç QVGC renkli ekran özelliğine ve kolay gezinme ve görüntüleme amaçlı büyük yazı tipi seçeneğine sahiptir. Ekran için yapılandırılabilir ayarlara, örnek yöntemlere ve örnek boyut alarmına sahiptir.  Veriler, geleneksel çizelge biçiminde veya trend grafiği şeklinde sunulur ve USB taşınabilir belleğe ya da USB veya Ethernet kablosu yoluyla doğrudan bilgisayara aktarılabilir. Ölçüm cihazı, ISO 21501, JIS B9921 ve CE standartlarına uygundur. 985, şarj etme ve USB ve Ethernet iletişimi için yuva, ENET CAT5E kablosu, USB-A - MINI-B kablosu, 
12 VDC güç kaynağı, sıfır sayım giriş filtresi, filtre adaptörü, numune girişi koruyucu başlığı, sert kutu, başlangıç elkitabı ve kullanım kılavuzu CD'si ile birlikte verilir.

Fluke 985 Parçacık Sayacı'nın özellikleri:

•    0,3 µm – 10 µm aralığında altı parçacık boyutu kanalıyla doğru ölçüm garantisi 
•    Kolay bir şekilde tek elle çalıştırma için dayanıklı, ultra hafif ve ergonomik tasarım.
•    Geçmiş verilere kolay erişim için cihaz içinde 10.000 kayıt depolama.
•    Tam bir iş günü boyunca yetecek on saatlik standart kullanımlı pil ömrü.