Hareket, Türkiye’nin enerji ihracatında önemli bir görev üstleniyor. Samsun’da bulunan 240 MW Doğalgaz Kombine Çevrim Enerji Santrali'ne ait ağırlıkları 90-172 ton arası değişen 8 ağır ve 10 gabari dışı parçayı yaklaşık 4 bin km mesafedeki Özbekistan Taşkent’e üç ay gibi kısa bir sürede ulaştırdı. Hareket, şu anda İzmir Aliağa’da yer alan doğalgaz kombine çevrim santralinin taşınması projesiyle ilgili çalışıyor. İzmir’de 270 MW kurulu güce sahip olan proje, Özbekistan’ın Buhara kentine taşınacak. Konuyla ilgili çalışmalar sürüyor. Projenin ise üç ay içerisinde tamamlanması planlanıyor. 

23 NİSAN’DA TRAFO DUVARINDAN TUVALE 23 NİSAN’DA TRAFO DUVARINDAN TUVALE

SANTRAL REKOR SÜREDE TAŞINDI 

Hareket, 240 MW Doğalgaz Kombine Çevrim Enerji Santrali'ne ait en ağırı 172 ton olan tüm ekipmanları rekor sürede Özbekistan’ın Taşkent’te bulunan bölgeye ulaştırdı. Parçalar önce Samsun Limanı’ndan kanal gemisine yüklendi. Karadeniz ve Don-Volga Kanalı üzerinden Hazar Denizi’nde ilerleyerek Hareket'in hizmet verdiği Bautino Ağır Yük Terminali’nde tahliye edildi. Daha sonra yol şartlarına uygun olarak 144 akslık hidrolik araçlarla Taşkent’in Kirbay bölgesine nakledildi. Gantry kaldırma sistemi ile yerlerine monte edildi. Tesisin diğer aksamları ise Türkiye’den 272 adet gabarili ve standart araçlarla kara yolu üzerinden bölgeye taşındı. 

ÖZBEKİSTAN’A İKİNCİ SANTRAL İZMİR’DEN TAŞINACAK 

Hareket, son olarak İzmir Aliağa’da bulunan 270 MW Doğalgaz Kombine Çevrim Enerji Santrali’ni 3500 km uzaklıktaki Özbekistan Buhara’ya taşıyor. Projenin 3 ay içerisinde bitmesi planlanıyor. Proje kapsamında Türkiye içinde 3 adet 125 ton trafo ve 23 adet sal kasalık yük taşıması yapıldı.