Arçelik’in CEO’su Hakan Bulgurlu, Brüksel merkezli Avrupa Ev Aletleri Üreticileri Birliği’nin (APPLiA) yeni dönem başkanlığına seçildi. Bulgurlu görevi BSH Avrupa Başkan Yardımcısı Dr. Peter H. Göetz'den teslim aldı. 

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK GÜNDEMİNİ İLERİ TAŞIYACAK 

Ev teknolojileri alanında küresel büyüme hedefleriyle önemli çalışmalar gerçekleştiren Arçelik’in CEO’su Hakan Bulgurlu, Avrupa Ev Aletleri Üreticileri Birliği’nin (APPLiA) yeni başkanı olarak seçildi. APPLİA, Dünya Ekonomik Forumu’nun Avrupa’da inovasyonu teşvik etmeyi amaçlıyor. “CEO İklim Liderleri İttifakı ve Amstel Diyalogları” üyesi de olan Hakan Bulgurlu, görevi son dört yıldır APPLiA Başkanlığı görevini yürüten ve BSH Avrupa Başkan Yardımcısı Dr. Peter H. Göetz'den devraldı. Bulgurlu, yeni göreviyle birlikte sürdürülebilirlik gündemini ileri taşımayı, iklim liderliği ve karbondan arındırma yolculuğu konularına hız katmayı, APPLiA’nın küresel etki alanını büyütmeyi hedefliyor. 

“ENERJİ VERİMLİLİĞİ HEDEFLERİNDE BÜYÜK BİR SORUMLULUĞUMUZ VAR”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Bulgurlu, “Birlik olarak çocuklarımıza daha iyi bir gezegen bırakmayı hedefliyoruz. Belirlediğimiz enerji verimliliği hedeflerini ilerletme konusunda büyük bir sorumluluğumuz bulunuyor. Bu açıdan genç nesillere önemli bir rol düşüyor. Çünkü bulunan sorunlar yarının tüketicilerinin hayatını doğrudan etkileyecek.” dedi. 

ENERJİ SEKTÖRÜNDE TEKNOLOJİK YATIRIMLAR ENERJİ SEKTÖRÜNDE TEKNOLOJİK YATIRIMLAR

APPLİA Hakkında
 
Merkezi Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan APPLiA’nın toplamda 24 üyesi bulunuyor. Avrupa Birliği’nde hane halkı için yenilikçi, sürdürülebilir politikaları ve çözümleri teşvik eden APPLiA, yıllık 53 milyar Euro ciro, 1,6 milyar Euro'nun üzerinde Ar-Ge yatırımı ve yaklaşık 1 milyona yakın kişiye sağladığı istihdamla sektörü ekonomik bir güç merkezi haline getirme misyonuyla çalışıyor.