Enerji dağıtım, bina otomasyonu, kablo yönetimi ve enerji verimliliği alanlarında faaliyet gösteren Hager Group, günümüz dünyasında en yüksek gider kalemlerinin başında gelen enerjisi maliyetlerine minimize etmeye dönük çözümler üretiyor. Geliştirdiği akıllı, sağlıklı ve geleceğe yönelik çözümler ile enerji giderlerini en aza indirmeyi hedefleyen Hager Group, 2020’de 2.3 milyar Euro olan cirosunu 2021 yılında 2.6 milyon Euro artırdı. 2022 yılında globalde yüzde 10’luk bir büyüme hedeflediklerini belirten Hager Group Türkiye Genel Müdürü İlker İşgör, geleceğe doğru yükselişi sürdüreceklerini belirtti. 2021 yılında pandemi dolayısıyla toplu konutlara olan yatırımın azalırken, ticari ve bireysel ya da toplu villa projelerinde artış gerçekleştiğine dikkat çeken Hager Group Türkiye Genel Müdürü İlker İşgör, "Hager tarafından geliştirilen akıllı cihazlar ile gün içerisindeki enerji tüketimi de rahatlıkla kontrol ediliyor ve enerjiyi en çok tüketen cihazlar denetleniyor. Enerji tüketimi ihtiyaç olan her alanda görüntülenerek gerekli kadarı kullanılıyor. Bu sayede de enerji potansiyeli daha etkin ve verimli bir şekilde kullanılmış oluyor" dedi.

ENERJİ SEKTÖRÜNDE TEKNOLOJİK YATIRIMLAR ENERJİ SEKTÖRÜNDE TEKNOLOJİK YATIRIMLAR

SATIŞLARIN YÜZDE 20’SİNİ İHRACATTAN SAĞLANIYOR

Hager olarak bünyelerinde 760’ın üzerinde Ar-Ge çalışanlarının olduğunu kaydeden İlker İşgör, "Bununla birlikte toplam bin 700 adet patente sahibiz. Hager Group olarak her yıl ciromuzun yüzde 7’sini araştırma ve geliştirme çalışmaları için ayırıyoruz. Bununla birlikte satışlarımızın yüzde 20’sini ihracat faaliyetlerimiz oluşturuyor. 2022 yılında da geçtiğimiz yıldaki gibi mühendislik katkısı olan çözümlere odaklanacağız. Enerji ölçüm cihazları üretimlerimize de devam edeceğiz. Yenilikçi ürünlerimiz ile konfor sunarken tasarruf ve estetiği de kullanıcılarımızla buluşturmaya devam edeceğiz. Hager Group Türkiye olarak global arenadaki enerji tasarrufuna uygun çözümlerimiz ile 2022 yılında Euro bazında yüzde 20 büyüme hedefliyoruz" açıklamasında bulundu.




 

"ENERJİ TÜKETİMİNİ KONTROL ALTINA ALMAYI HEDEFLİYORUZ"

2022 yılında daha çok kompleks ticari yapıların, bina otomasyon sistemine enerji verimliliğini entegre etmeyi hedeflediklerini anlatan İlker İşgör, "Bu kapsamda binalarda konfor ve verimliliği sağlarken tüketimi de kontrol altına almayı hedefliyoruz. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte hayatımıza her yıl yeni bir enerji tüketen kaynak giriyor. Bunlardan biri de elektrikli araçlar. Bu araçların şebekeye ekstra yük getirmeden sistemin sağlıklı bir şekilde kontrol edilmesi için altyapı oluşturmak istiyoruz" diye konuştu.

"ENERJİ DEPOLAMA ALANINDA ÇÖZÜMLER GELİŞTİRİYORUZ"

Yakın gelecekte elektrikli araçlar konusunun yükselen trend haline geleceğine dikkat çeken İşgör, "Hager olarak, şarj istasyonları yatırımlarının yanında yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen enerjinin sürekliliğini sağlamak adına enerji depolama alanında çözümler geliştiriyoruz. Böylece insanları sadece şebekeden gelen enerji ile yetinmesinin önüne geçip yenilenebilir enerjinin depolanmasını, araçların verimli şarj olmasını ve yüksek enerji masraflarından kurtulmasına teşvik ediyoruz. Aynı zamanda şebekedeki bütün tüketicilerin anlık ya da geçmiş verilerini enerji izleme yazılımları ile kullanıcılara sunarak konutların ve işletmelerin enerji verimliliği durumunu öğrenmesini, bununla ilgili nasıl bir tasarruf yapabileceğine dair önerileri sağlıyoruz" dedi.